home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tanévnyitó a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában
(Tha)
2022.09.01.
LXXVII. évf. 35. szám
Tanévnyitó a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Az idén a 12. generáció veszi át a beiskolázási tanszercsomagot, mely Magyarország Kormányának, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának a támogatásával, a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, a Magyar Nemzeti Tanács által készülhetett el. Négy évvel ezelőtt a Rákóczi Szövetség magyar iskolaválasztási programjának köszönhetően tovább bővült a program, a tanszercsomagok mellé iskolatáskát is kapnak a magyar elsős gyermekek.

A Magyar Nemzeti Tanács tanévnyitó ünnepségsorozatának egyik helyszíne a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola volt, ahol 52 elsős, 28 leány és 24 fiú vette át a tanszercsomagot és az iskolatáskát. A jelenlévőket, közöttük mgr. Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Tandari Ferenc, az oktatási intézmény igazgatója köszöntötte.

Az egybegyűltekhez szólt Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke és Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Az alkalmi műsorban zeneszámmal fellépett Szabó Nikoletta, Menyhárt Orsolya és Bajusz Lola, verset mondott Juhász Hanna, Báló Noémi és Tóth Katona Emese, valamint két táncos produkciót is előadtak az iskola tanulói.

A diákokat, a táskákat, a tanszercsomagokat, az iskola épületét és az elsősök tantermeit Nagy József esperes úr áldotta meg.

Fotók: Bodó Hajnalka, Tóth Lívia és Horváth Zsolt

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..