home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Táncoló oroszlán, tündérek és boszorkányok
Bíró Tímea
2023.02.18.
LXXVIII. évf. 7. szám
Táncoló oroszlán, tündérek és boszorkányok

Palicson immár hetedik alkalommal szervezték meg a farsangi jelmezbált, melynek két éve a helyi művelődési központ ad otthont. Nem mindennapi látvány, amikor az egér, Batman vagy a királylányok ropják a néptáncot, majd lekváros szájjal fújják ki magukat, merthogy a farsangi fánkozás is a mulatság kötelező része.

A Palics Magyar Művelődési Egyesületben az idén három rendezvényt szerveztek a farsang köré. Február 4-én farsangi vásárt tartottak, 9-én kétnyelvű farsangi jelmezbál várta a legkisebbeket, 15-én pedig a felnőttek számára rendeznek farsangi bált. Molnár Csiszár Anna, az egyesület elnöke elmondta, mivel az idén hétköznapra tudták időzíteni a farsangi jelmezbált, a résztvevők száma egy kicsit kisebb, mint a korábbi években, viszont így is megközelítőleg ötven gyerek bújt jelmezbe. Négy—tizennégy éves korú gyerekeket vártak a mulatságra, és nemcsak helybeliek érkeztek, hanem a környékbeli településekről is jöttek.

— Csütörtökönként próbálnak a néptáncosaink, és mivel szerettünk volna egy táncházas farsangot, úgy döntöttünk, összekötjük a kettőt. A kétórás farsangi mulatságunk abból állt, hogy a jelenlévők a néptáncoktatóink, Ledenyák Lea és Arnold Zsófia vezetésével közösen táncolhattak, majd egyenként megmutathatták a jelmezüket a színpadon, ezután ismét tánc következett. A Szederinda Népdalkör szorgos tagjainak köszönhetően farsangi fánk édesítette meg az eseményt — tudtuk meg az elnöktől, aki azt is elmondta, hogy a korábbi években díjazták a legjobb jelmezeket, de az idén ez elmaradt, és mindenki kapott egy kisebb ajándékcsomagot a belépőjegyért cserébe. — Jó látni, hogy a szülők is részt vesznek a farsangi készülődésben, hiszen saját gyártású jelmezekből is akad bőven, tehát kreatívak az anyukák és az apukák.

A téli időszak ellenére van érdeklődés a művelődési központban tartott rendezvényekre. Az immár harmadik alkalommal megszervezett batyubál olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy meg sem hirdették az eseményt, és máris telt házas lett.

Fényképezte: Bíró Tímea

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..