home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Talma világbajnok!
(T. T.)
2007.11.07.
LXII. évf. 45. szám
Talma világbajnok!

Élete legnagyobb sikerét érte el, s ezzel történelmet írt Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság záró futamán Valenciában. A Valenciai Nagydíjon a második helyen végzett, s ezzel öt ponttal megnyerte a futamgyőztes Hector Faubel előtt a 125 kcm-esek sorozatát a gyorsasági motoros...

Élete legnagyobb sikerét érte el, s ezzel történelmet írt Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság záró futamán Valenciában. A Valenciai Nagydíjon a második helyen végzett, s ezzel öt ponttal megnyerte a futamgyőztes Hector Faubel előtt a 125 kcm-esek sorozatát a gyorsasági motoros világbajnokságon. Ezzel Talmácsi lett a motorsport első magyar világbajnoka. Az élről induló Talmácsi jól kezdett, de hamarosan hárman is megelőzték. Az első kör végére a spanyol sztár közvetlenül Talmácsi mögött száguldott, hamarosan azonban már a világbajnoki éllovas magyar klasszis vezetett. Faubel pokoli tempót diktált, egyre jobban megközelítette csapattársát. Tizenöt körrel a vége előtt a hazai versenyző át is vette a vezetést, de Talmácsi rövidesen ismét az élre állt. A következő körben Faubel kis híján ,,kiütötte” ellenfelét, de szerencsére nem történt ütközés. A két klasszis folyamatosan előzgette egymást, parádés csatát láthattunk. A hajrára az üldözők alaposan megközelítették Talmácsit és Faubelt, de szerencsére még mindig a magyar sztár vezetett. Az utolsó kör elején is Talma vezetett, de a célegyenes után Faubel megelőzte. A végén már nem is változott a sorrend, de ez nem számított, mert a magyar klasszisnak a második hely is elegendőnek bizonyult a világbajnoki cím megszerzéséhez!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..