home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Születésnapi ajándék
(tv.)
2016.04.12.
LXXI. évf. 14. szám
Születésnapi ajándék

Nyert az olvasó — nyert a 7 Nap

1985-ben, több mint harminc évvel ezelőtt egy tizenkét éves kislány születésnapja igen különlegesre sikeredett, de az ajándék sem volt mindennapi. Történt ugyanis, hogy a nagymama hűséges olvasója volt a Hét Napnak, de mellette szorgalmasan töltögette ki a hetilap nyereményszelvényeit is. Hol az egyik unoka nevére, hol pedig a másikéra. Így hát nem is csoda, hogy a szerencse a nagymamára mosolygott. Az akkor még csak tizenkét éves Apró Angéláé lett a Hét Nap nyereményjátékának második díja, így a lány fiatal kora ellenére egy garázs büszke tulajdonosává vált.

— Június 1-je volt, éppen a születésnapomat ünnepeltük kinn az udvaron kiütőcskéztünk, amikor a szomszéd fiú átkiabált: „Angi, nyertél!” Először nem értettem, hogy mit kiabál, hiszen még javában tartott a játék. Csak később vált világossá, hogy miért nyertem, amikor a szüleim elmagyarázták, hogy miről is van szó. Anyuék a tévében nézték a sorsolást, és onnan tudták meg a jó hírt — emlékezik vissza Angéla.

Körülbelül egy hét telt el a sorsolás és az ajándék átvétele között. De emlékezetes maradt az a nap is, amikor sor került az átadásra. Angéla élénken emlékszik arra a nyári napra, amikor két ismeretlen társaságában ment haza az iskolából.



Szabó Attila felvétele

— A suliban magyar nyelvből éppen dolgozatot írtunk, amikor az osztályterembe benyitott egy hölgy egy bajszos fotós kíséretében. Engem kerestek. A dolgozatot sikerült befejeznem, és Lackó Ilona tanárnő elengedett velük. Nekem ismeretlen volt ez a két személy, annak ellenére, hogy a hölgy és a tanárnő közeli ismeretségben lehettek, amikor ugyanis találkoztak, megpuszilták egymást — meséli Angéla. Szabó-Hangya Teréz újságírónak és Szabó Attila fotóriporternek jutott részül az a hálás feladat, hogy „kiszállítsák” a nyereményt. Persze nem egy vas- és betongarázst cipeltek magukkal egészen Magyarkanizsáig, Angéláék ugyanis ott éltek, hanem csak a tulajdonjogot igazoló iratokat. A szerencsés egykori nyertes elmondta, hogy a garázst nem tudták megtartani, körülményes lett volna ugyanis Magyarkanizsára szállítani, így eladták.

Angéla ma két fiúgyermek édesanyja, és továbbra is a Tisza-parti városban élnek, a különleges ajándékra mindmáig örömmel emlékezik vissza, főleg akkor, amikor újra és újra a kezébe veszi a Hét Napot.            

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..