home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Szívvel készült alkotások
Hodolik Boglárka
2024.06.14.
LXXIX. évf. 24. szám
Szívvel készült alkotások

Megtartották A Szakkör tanfolyamainak kiállításmegnyitóját a Lavandemagie Egyesület 2023/2024. évi munkáiból. A résztvevők hagyományos mesterségek és tevékenységek közül választhattak, és ötfős csoportokban online videók segítségével sajátíthatták el a tudnivalókat.

— A Nemzeti Művelődési Intézet és a Ferha Felnőttképzők Regionális Hálózata által 2021-ben az interneten nyílt egy portál, ahol különféle hagyományos szakkörökkel ismerkedhetnek meg azok, akik tanulni szeretnének. Ez az év a COVID éve volt, a lezárások miatt nem mehettünk ki, és nagyok sokan ebből kifolyólag ezekkel a szakkörökkel kezdtek ismerkedni, felmentek az internetre, kiválasztották, melyiket szeretnék, és lépésről lépésre tudták tanulni a különböző régi mesterségeket és foglalkozásokat. Az elmúlt években ez az egész kinőtte magát, és a Nemzeti Művelődési Intézet úgy döntött, hogy ötfős szakköröket hoz létre, hogy ne egyedül legyünk a számítógép előtt, hanem közösségben alkothassunk. Ebből kifolyólag 2023-ban és 2024-ben jelentkeztünk az egyesülettel bútorfestésre, makraméra, quillingre és tojásfestésre. Hétfőnként és szerdánként jöttünk, és készítettük a szebbnél szebb alkotásokat. A végeredmények nagyon szépek lettek. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Reméljük, az idei évre is elfogadják a jelentkezésünket, és ősztől ismételten három szakkör indulhat — mondta el Rózsa Ramóna, a VMSZ Női Fórumának szabadkai, vasutastelepülési tagozatának elnöke és a Lavandemagie Egyesület tagja.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..