home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Színikritikák
(—)
2012.10.31.
LXVII. évf. 44. szám

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség várja a felterjesztéseket

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepsége keretében a példaértékű életpályák elismeréséül osztja ki díjait. A felterjesztéseket magánszemélyektől, civilszervezetektől és intézményektől várja.
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség 2003. július 22-én életműdíjat alapított Magyar Életfa díj néven. A díj minden évben legalább négy olyan személynek adományozható, akinek életműve — legalább negyvenéves tevékenysége — a délvidéki magyar kultúra, illetve közművelődés valamely ágához kapcsolódik, és ezen a területen maradandót alkotott. A Művelődési Szövetség ezzel az elismerésével a vajdasági magyar közösségért végzett kimagasló munka erkölcsi megbecsülésének növeléséhez is hozzá kíván járulni. A díj — amely Nemes Fekete Edit szabadkai keramikusművész Életfa című kerámia faliképéből és évente más-más grafikusművész által készített egyedi oklevélből áll — 2013-ban tizedik alkalommal kerül kiosztásra.
Aranyplakett kitüntetésben olyan személyek részesülhetnek, akik áldozatkész tevékenységükkel hozzájárultak a délvidéki és az egyetemes magyar kultúra, művészet, közművelődés gazdagításához, életpályájukkal a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarság megmaradását, nemzeti közösségünk fejlődését, értékeink gyarapodását szolgálták. A díj — melyet először 2005-ben ítélték oda — Nemes Fekete Edit keramikusművész azonos nevű alkotásából és az adományozást igazoló egyedi oklevélből áll. A kitüntetést évente egy személynek ítélik oda.
A Plakett díj a legalább tizenöt éves tevékenységet hivatott elismerni, s olyan a Vajdaságban élő személyeknek, valamint a Vajdaság területén működő kulturális, közművelődési és civilszervezeteknek, szakosztályoknak ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak a délvidéki magyar nemzeti közösség kultúrájának, művészetének, közművelődésének gazdagításához. Az ezzel a díjjal elismert eddigi életpályák — főként a felnövekvő generációk számára — olyan példaként is szolgálhatnak, amelyek megmutatják, hogy akár egyvalaki, szülőföldjén, szakmai tudása legjavát adva miként és milyen fokon, mértékben tehet, tesz saját nemzeti közösségéért. Az elismerést — amely először 2005-ben került kiosztásra — Nemes Fekete Edit keramikusművész azonos nevű alkotása és a díj odaítélését tartalmazó egyedi oklevél képezi. A kitüntetést évente legfeljebb öt személynek, szervezetnek ítélik oda.
A felterjesztéseket 2012. november 26-áig írásos formában szükséges megküldeni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség postacímére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4.). A Művelődési Szövetség kéri, hogy a felterjesztés szövegében tüntessék fel mind a felterjesztő, mind a felterjesztett személy postai és telefonos elérhetőségét. A díjakat 2013 januárjában, a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségen nyújtják át.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..