home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szerbiában mától minden településen előzetes bejelentkezés nélkül lehet felvenni a védőoltást
2021.04.07.
LXXVI. évf. 14. szám
Szerbiában mától minden településen előzetes bejelentkezés nélkül lehet felvenni a védőoltást

Szerbiában mától minden városban és községben előzetes bejelentkezés nélkül is fel lehet venni a koronavírus elleni védőoltást, a polgárok a Sinopharm és az AstraZeneca vakcinák közül választhatnak, erősítette meg Mihajlo Jovanović, az eUprava iroda igazgatója.

Az RTS-nek elmondta, hogy a vakcinációt minden helyi önkormányzatban megszervezik az egészségházakban, az olyan nagyobb oltópontokon pedig, mint a belgrádi vásár, továbbra is időpontra mennek a polgárok, hogy elkerüljék a nagyobb tömegek kialakulását.

Jovanović elmondta, hogy Szerbiában eddig 2 650 000 védőoltást adtak be, ebből a második adagot több mint 1 129 000 polgár vette fel.

Értékelése szerint mintegy 810 000 polgárnál alakult ki az immunitás, esetükben már elmúlt a második adag védőoltás felvétele utáni három hét.

Szerbiában eddig mintegy 39 000 külföldi polgárt is beoltottak, a legtöbbjük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából és Montenegróból érkezett.

(Forrás: Fonet)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..