home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
„Szerbia jövője az EU-ban van”
(vas)
2013.05.15.
LXVIII. évf. 20. szám
„Szerbia jövője az EU-ban van”

Európa napja nyolcadszor

A szabadkai önkormányzat és a Demokrácia Központ immár nyolcadik alkalommal csatlakozott Európa napjának megünnepléséhez. A Városháza bejárata előtt standokat állítottak fel a civilszervezetek számára, ahol bemutatkozhattak, s ahol a polgárok tájékozódhattak az uniós intézményekről és a jelenlegi tagállamokról. A rendezvényt megnyitó Örömódát követően Dragan Đurić, Horvátország szabadkai főkonzulja, Modest Dulić polgármester és Miroslav Vasin tartományi munkaügyi és esélyegyenlőségi titkár tartott beszédet. Kern Sólya Mária, a szabadkai képviselő-testület elnök asszonya ünnepi beszédében elmondta: a rendezvény jó alkalom arra, hogy betekintést nyújtson az EU által kínált lehetőségekbe.
— Sajnos, sokan nem tudnak eleget arról, milyen jogokkal és előnyökkel jár az EU-tagság, pedig Szerbia jövője az Európai Unióban van — hallottuk a többi között Sólya Máriától.
Európa napjának megünneplése keretében a szabadkai Városi Könyvtárban kerekasztal-beszélgetést tartottak, ahol azok a fiatalok mesélhették el megdöbbentő történeteiket, akiket nemzeti hovatartozásuk miatt diszkrimináltak.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..