home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szakmai megbeszélés a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon
Hodolik Boglárka
2022.01.26.
LXXVII. évf. 4. szám
Szakmai megbeszélés a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

A szabadkai tanítóképző tartós együttműködést ápol több vajdasági intézménnyel, ennek keretében szakmai megbeszélést tartottak a gyakorlati képzésben együttműködő partnerekkel.

Az eseményen részt vett prof. dr. Ivanović Josip megbízott dékán, prof. dr. Pintér Krekity Valéria oktatással megbízott dékánhelyettes, Brasnyó Zoltán, a Pannon Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese, Snejder-Sára Ildikó, az újvidéki Európa Kollégium igazgatónője, Weiss Vesna, a Gróf Széchenyi István Általános Iskola igazgatónője, Bognár Beáta, a Majsai Úti Általános Iskola igazgatónője és dr. Raffai Judit néprajzkutató, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának egyetemi tanára.

Az intézmények képviselői ismertették az elmúlt időszak szakmai tapasztalatait és a következő években megvalósításra váró terveket.

A Majsai Úti Általános Iskola igazgatónője elmondta, a koronavírus okozta napközis munkaerőhiányban a tanítóképzőtől kértek segítséget, így egyedi gyakorlati lehetőség nyílt a hallgatók számára.

Snejder-Sára Ildikó ismertette, hogy az újonnan kialakult kapcsolatnak köszönhetően már két alkalommal fogadhattak hallgatókat a nevelői szakról, így megismerhették a nevelőtanárok mindennapi kihívásait. A harmadévesek már konkrét feladatokat kapnak, hogy felkészültebb szakemberekké váljanak a diploma megszerzése után.

Brasnyó Zoltán tapasztalatai alapján a hallgatóknak sikerült megismerniük, milyen sokrétű munka folyik a médiumban. A gyakorlat még alakul, az eddigiekben egyszerre két hallgatót fogadtak hetente, de a továbbiakban egyszerre csak egy tanulóval foglalkoznak, így nagyobb figyelem irányulhat rá. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar elméleti képzését tökéletesen kiegészíti az itt szerzett tapasztalat és gyakorlati tudás.


Prof. dr. Pintér Krekity Valéria


Weiss Vesna


Bognár Beáta


Snejder-Sára Ildikó


Dr. Raffai Judit és Brasnyó Zoltán


Prof. dr. Ivanović Josip

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..