home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Rókák a nyárban
Bíró Tímea
2021.07.25.
LXXVI. évf. 29. szám
Rókák a nyárban

Az elmúlt hétvégén több tábor is megnyitotta kapuit a táborlakók előtt, de akiben folyik egy kis rókavér, az biztosan a noszai Róka-tanyára vette az irányt, 15-e és 17-e között ugyanis ismét megrendezhették a Róka Festet, amely a családoknak és a kamaszoknak is bőven kínált kikapcsolódási lehetőséget.

Az ötödik Róka Festen is a zenéé volt a főszerep, de nem kellett megvárni az esti órákat, hogy a fesztiválozó jól érezze magát, napközben ugyanis előadások, sportvetélkedők, kerekasztal-beszélgetések folytak.

Vajdaság egyik legszínesebb fesztiválja csütörtök délután kezdődött, három színpad és hat helyszín várta a szórakozásra éhes fiatalokat. A szervezők ezúttal is gondoskodtak sátrazási lehetőségről a hajnalig tombolók számára. Hulló Zsófitól, a fesztivál fő szervezőjétől megtudtuk, hogy mivel a rendezvény a természetben zajlik, különösen odafigyelnek a helyszín tisztaságának a megőrzésére, illetve a környezettudatosság jegyében született meg az a döntés, hogy aki kerékpárral érkezik a tanyára, az kedvezményes belépőjegyet kap a fesztiválra.


Fotó: Nyári Ádám

A három zenei színpadon — Fox Stage, Traktor Stage, Sxablon Stage — olyan neves előadók léptek fel a három nap alatt, mint a Sin Seekas, Perpetuum Mobile, Josef K., Phrenia, Gordanov Blues Ghetto, The Spark, Klassik Killix, Terényi Bence, Ilektro, Nazgul vagy DJ Edwin.

A Sport Spot nevű helyszín a nappali feszültséglevezetésnek adott helyet, ezért mindennap röplabdamérkőzésben lehetett versengeni, míg a relaxálni vágyók számára a Chill Zone kínált lelazulós perceket. A megfáradt testbe masszázzsal lehetett új életet lehelni, a Pszicho Sátorban pedig a lelket masszírozták a szakemberek. Ugyanitt mutatkoztak be a különféle civil egyesületek, mint a VIFÓ, a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér vagy a magyarkanizsai OZ. 16-án Janó Blanka kiállítását tekinthették meg az érdeklődők, az utolsó napon pedig első alkalommal volt Álomháló Szövögető Workshop, melyet Polyák Léna vezetett a kézműveskedők nagy örömére.

Az egyik legközkedveltebb helyszín, az Art Stage állandó programja a Kurbli Filmklub filmvetítése volt, mely után Nagy Karina színésznő és Szász Csongor filmrendező beszélgetett az alkotásokról. 16-án Hulló István biológus előadását hallgathatták meg az érdeklődők, és Varga Zsuzsanna kiállítását is ugyanaznap lehetett megtekinteni. A fesztivál jól megszokott eleme a salsa, így az idén sem maradhatott el a tánc oktatása. Az utolsó napon a népszerű Kubiszyn Viktor tanulságos és izgalmas előadása kötötte le a fesztiválozók figyelmét, majd a slam poetry mellett dőlhetett hátra a közönség.

Egy igazi fesztiválból nem maradhatnak ki a családok sem, ezért pénteken és szombaton 10-től 16 óráig gazdag programkínálat várta a szülőkkel érkezőket. Kézműves-foglalkozások, a Róka-koktélbárban ízletes gyerekkoktélok várták a legkisebbeket, a Róka-szalonban csillámtetkót lehetett készíteni, illetve hajat fonni, a Róka-kuckóban a mese és a népi játék, míg a Róka-laborban a tudomány világába tekinthettek be a résztvevők. Szombaton az édesanyák mutathatták be főzőtudományukat, mert az idén is megrendezték a már hagyományosnak tekinthető keltkalács-sütő versenyt, ahol értékes nyeremények várták a legügyesebb szakácsokat. Amíg az anyukák sütöttek, addig az apukák és a gyerekek csapatjátékokban vettek részt. A Béres Szinitával való táncos, zenés, játékos foglalkozás sem maradhatott ki a programból, illetve piknikezési lehetőség és a tanya körbejárása is a családok rendelkezésére állt.

A Róka Fest a Iuventus Ventus Egyesület szervezésében valósult meg. Hulló Zsófia, a fesztivál fő szervezője elmondta, hogy a Róka Fest támogatói az Újvidéki Rádió, a Hét Nap, a Magyar Szó, a Pannon RTV, az Etnolife, valamint a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság voltak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..