home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Pályázati felhívás a 2013. évi Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából
(—)
2013.05.15.
LXVIII. évf. 20. szám

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa a Magyar Nemzeti Tanáccsal partnerségben Pályázati felhívást tesz közzé a 2013. évi Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

Vajdasági magyar középiskolások, valamint egyetemi és főiskolai hallgatók (egyéni pályázatban vagy legfeljebb 2 fős együttműködésben) maximum 15 000 karakter terjedelmű tanulmány megírásával pályázhatnak Magyar Tudományosság Vajdaságban címmel.

A pályázó feladata, hogy munkájában bemutasson a kultúra, a társadalom, a gazdaság vagy a természettudomány területén egy Vajdasághoz kötődő témát. A munka szólhat egy magyar tudós, kiemelkedő művész, esetleg közéleti személyiség tevékenységének ismertetéséről, vagy vonatkozhat a délvidéki magyarság sorsát, szellemiségét, gazdasági, kulturális, társadalmi, természettudományi örökségét és perspektíváit érintő bármilyen kérdéskörre. A témaválasztás az említett kereteken belül kötetlen, kiterjedhet például: a magyar vonatkozású közintézmények, épületek történetének bemutatására, a környezetvédelemre, a fenntartható fejlődésre, közösségfejlesztésre, az európaiságra, a közösségépítésre, a közös magyar tárgyi-szellemi értékek, a kulturális örökség stb. bemutatására.

Előnyben részesülnek:
• az eredeti, eddig még fel nem dolgozott témát választó, illetve forráskutatáson alapuló, a pozitív jövőképet fejlesztő pályamunkák;
• a magyar szellemi élet gyarapításához kreatív módon ötleteket adó pályamunkák;
• a választott tematika szellemi gyarapító hatását a jövőre kivetítve bemutató pályamunkák.
Az érvényes pályázat feltétele, hogy egy vagy legfeljebb két felkészítő tanár együttműködésével készüljön.

Beadási határidő: 2013. szeptember 30.

A pályázat teljes szövege és a pályaművek beadásának érdemi és technikai követelményeivel kapcsolatos további tudnivalók a Főkonzulátus — www.mfa.gov.hu/cons/subotica — és a Magyar Nemzeti Tanács — http://www.mnt.org.rs/ — honlapján olvashatók.

A pályázók legjobbjai kétnapos budapesti kirándulást nyernek, melynek során találkoznak a Magyar Tudományos Akadémia munkatársaival, meglátogatják a Parlamentet, a Külügyminisztériumot, színházi előadáson vesznek részt. A többi díjazott könyvjutalomban részesül, továbbá a pályázat minden résztvevője oklevelet kap.

A pályázók legjobbjainak felkészítő tanárai szintén külön jutalomban részesülnek. Akik elnyerik a budapesti kiránduláson való részvétel lehetőségét, de nem tudnak eljutni, egyéb értékes ajándékot kapnak.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2013 őszén kerül sor. A későbbiekben adunk róla tájékoztatást a Főkonzulátus és a Magyar Nemzeti Tanács honlapján, illetve a pályázók részére küldött meghívókban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..