home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Pályázati felhívás
Hét Nap
2012.10.03.
LXVII. évf. 40. szám

A magyar nyelv hivatalos használatáért díj elnyerésére

A Magyar Nemzeti Tanács Nyelvhasználati Bizottsága pályázatot hirdet a magyar nyelv hivatalos használata területén kimagasló teljesítményt nyújtó személyek tevékenységének elismerésére alapított A MAGYAR NYELV HIVATALOS HASZNÁLATÁÉRT DÍJ elnyerésére. A díj ünnepélyes átadására a kisebbségek világnapja alkalmából kerül sor.
Jelölni lehet minden olyan szerbiai állampolgárságú, szerbiai lakóhellyel rendelkező, magyar és nem magyar nemzetiségű természetes személyt, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a magyar nyelv hivatalos használatának érvényesítéséhez. A díjazottak személyére a Magyar Nemzeti Tanács és a Bizottság tagjai, polgárok csoportja legalább 20 támogató aláírással, közmegbízatást végző szervek és egyéb intézmények, valamint civil szervezetek tehetnek ajánlást.
A jelöléshez szükséges dokumentációt és A magyar nyel hivatalos használatért díj létrehozásáról, valamint odaítélésének feltételeiről és folyamatáról szóló határozatot a Magyar Nemzeti Tanács honlapján, a http://www.mnt.org.rs/13-Hivatalos-Nyelvhasznalat címen tekinthetik meg.
A jelöléseket a Magyar Nemzeti Tanács Nyelvhasználati Bizottsága bírálja el és 2012. december 14-éig dönt a díj odaítéléséről.
A jelölési anyagokat postán a Magyar Nemzeti Tanács Nyelvhasználati Bizottságának címezve (24000 Szabadka, Ago Mamužić 11/II.) vagy pedig elektronikus formában az office@mnt.org.rse-mail címre kérjük elküldeni.
A jelölési anyagok benyújtásának határideje: 2012. november 20-a, 16.00 óra.
A borítékon, illetve az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni A magyar nyelv hivatalos nyelvhasználatért díj megjelölést.
Kérdésükkel forduljanak a Magyar Nemzeti Tanács hivatalos nyelvhasználati tanácsosához, Beretka Katinkához a beretka@mnt.org.rs címen vagy a 024/524-534-es telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..