home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Pályázat: Magyarságismereti Mozgótábor — 2013
(—)
2013.02.13.
LXVIII. évf. 7. szám

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért pályázatot hirdet Magyarságismereti Mozgótábor — 2013 Jubileumi, 20. évi programján való részvételre

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért
pályázatot hirdet 

Magyarságismereti Mozgótábor — 2013

Jubileumi, 20. évi programján való részvételre

UTAZZ, TANULJ, BARÁTKOZZ!

Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon, járd körül nagy- és kisvárosait, ismerd meg múltunkat, és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned, mint pályázni a Rákóczi Mozgótáborba. 4 határon túli magyar közösséget képviselő fiatalok; évente 12 000 kilométer; 3 busz, 5 helyszín, 7 országot átfogó összefogás. Részese akarsz lenni? Pályázz!

Tanulmányaikban eredményes, tehetséges, kreatív, talpraesett 14–18 éves fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek népünk hagyományai, irodalma és műemlékei iránt.

A Rákóczi Mozgótábor időpontja: 2013. július első két hete

MIT KELL TUDNI A TÁBORRÓL?
* az együtt töltött idő alatt a résztvevők — határon túli (erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, délvidéki) magyar fiatalok — körbejárják, megismerik Magyarországot, és otthonról hozott kulturális értékeiket a tábor tagjai számára közkinccsé teszik.
* A tábor működése forgószínpadszerű, megérkezéskor a fiatalokat három csoportba osztják, melyek ciklusokban váltják egymást a helyszíneken — Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs —, ahol megismerkednek az adott várossal, valamint a környék nevezetességeivel. A tábor végül négynapos budapesti programmal zárul.
* A részvétel ingyenes! Az utazást, a szállást (kollégiumokban), az ellátást (napi háromszori étkezés) költségét (+ kis zsebpénz) a Rákóczi Alapítvány fedezi.

Jelentkezéshez szükséges feltételek:
• Önéletrajzszerű bemutatkozó levél (elérhetőségek — levelezési és e-mail cím, telefonszám, családi körülmények ismertetése; eddigi tanulmányok, iskolák; érdeklődési körök, szakkörök, önképzőkörök, versenyek és azon elért helyezések; közösségi, egyházi feladatok),
• Egyházi, iskolai és közéleti ajánlás,
• Becsületbeli nyilatkozat arról, hogy korábban még nem vett részt Magyarságismereti Mozgótáborban,
• Saját címre megcímzett és felbélyegzett válaszboríték.
• 3-5 oldalas pályamunka az alábbi témák egyikében:
1. Identitásgyűrűk
a. Hogyan befolyásolják a személyiséget a különböző identitásgyűrűk. A „ki vagyok én?” és a „hova tartozom?” örök kérdéseinek kifejtése.
b. Az én soknyelvű és kultúrájú régióm — így élünk mi együtt s nem egymás mellett.
2. II. Rákóczi Ferenc nevében egy levél a Kárpát-medence népeinek. Mi lenne ma a fejedelem üzenete?
3. Kitartás? Tehetség? Szorgalom? Miben áll a siker titka? — interjú egy szakmájában elismert közéleti személlyel.
4. Népi élet a Facebook korában — milyen hatással van a virtuális tér a magyar népművészetre?
5. 30 éves az István a király c. rockopera — nemzeti öntudat és zene kapcsolata
6. 70 éve a Don-kanyarnak (elbeszélgetés, interjú — akár igazi, akár fiktív személlyel: a történet előzményei és kihatásai a személy további életére).
Szervezők: a Kanadai Rákóczi Alapítvány, II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért; Jeruzsálemi Templomos Lovagrend Magyarországi Főpriorátusa
Beküldési határidő: 2013. március 29. (postai bélyegző dátuma)
A pályázat elbírálásának ideje, és értesítés a pályázatról: 2013. május.
A pályázatokat elektronikusan várjuk a rakoczidelvidek@gmail.com e-mail címre. A pályázat postai úton is beküldhető (ez esetben is kérjük az elektronikus verziót is) az alábbi címre: Gergely Barnabás, Ivo Lole Ribara 1/2, 21235 Temerin.
Kíváncsian várunk minden pályázatot!

A II. Rákóczi Ferenc
Alapítvány referensei:
Bajúsz Erika,
Gergely Barnabás,
Korom Mária,
Meleghy Nándor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..