home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Palicsi olimpia
(T. T.)
2004.09.22.
LIX. évf. 38. szám
Palicsi olimpia

Az Európa Örökség Napjainak keretében, vasárnap a Bagolyvárnál sor került a palicsi nyári olimpia döntőjére. A versenyt a helybeli hagyományápoló Olimpia Sportegyesület szervezte, a Palics -- Ludas Közvállalattal és számos sportklubbal karöltve.
A rendezvényt Kucsera Géza, Szabadka polgármes...

Az Európa Örökség Napjainak keretében, vasárnap a Bagolyvárnál sor került a palicsi nyári olimpia döntőjére. A versenyt a helybeli hagyományápoló Olimpia Sportegyesület szervezte, a Palics -- Ludas Közvállalattal és számos sportklubbal karöltve.

A rendezvényt Kucsera Géza, Szabadka polgármestere nyitotta meg a Nagyteraszon, majd Valihora István, az Olimpia SE elnöke szólt az egybegyűltekhez. Az ünnepi beszédek elhangzása után az érdekeltek megtekinthették azt a kiállítást, amely a testkultúra történetéről, a palicsi sportjátékokról, azok történetéről, valamint érdekesebb jeleneteiről ad képet.

A kiállítás megnyitója után megkezdődtek a küzdelmek. A résztvevők búvárúszásban, métában, kötélhúzásban, kerékpárabroncs-hajtásban, súlyemelésben, májusfamászásban, súlylökésben, helyből távolugrásban, zsákban futásban, ludasi csónakban való evezésben és kerékpáros akadályversenyben tették próbára erejüket, bátorságukat és gyorsaságukat. A csapatversenyek közül métában egy horgosi--zentai vegyes csapat vitte el a pálmát, búvárúszásban a Zenta csapata, egyéniben pedig a szintén zentai Nagy Abonyi Béla bizonyult a legjobbnak. Kerékpárabroncs-hajtásban Vejiæ Norbert és Vida Anetta, súlyemelésben Sinkó Árpád, májusfamászásban Elby Nebil és Dubicsanac Szilárd, súlylökésben pedig Sinkó Árpád, Nagy Torma Richárd és Bartus Zita diadalmaskodott. Helyből Zec Zdenko, Elby Nebil, Nagy Torma Richárd, Ladócki Judit és Kovács Nikoletta ugrott a legmesszebbre, zsákban pedig Elby Nebil és Lévai Dorottya ért leggyorsabban célba. A kerékpáros akadályversenyt Babiæ Nikola, Víg Norbert és Farkas Zoltán nyerte, a vízen pedig a Gubity Krisztián, Krausz Nándor, Elby Nebil összeállításban evező csónak volt a leggyorsabb. A sportversenyek mellett sor került a művészeti olimpiára is, amelynek során olyan neves festők, mint Suzana Dorosloviæ, Alojzije Kujundžiæ, Katarina Mandiæ, Boris Pokriæ, Szőllősi Anna, Szőllősi Katalin és Török István készítettek portrét a vállalkozó kedvű egyénekről. A Bagolyvár mellett régi és korszerű sportfelszereléseket, nem mindennapi kerékpárokat, tricikliket, tandemeket tekinthettek meg a járókelők, valamint bemutatásra került egy vitorlásszán is.
A palicsi olimpia eredményhirdetéssel, az érmek és a plakettek ünnepélyes átadásával zárult.
Fotó: Szabó Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..