home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
November 13-án nemzeti tanácsi választások lesznek
Pannon RTV
2022.09.05.
LXXVII. évf. 35. szám
November 13-án nemzeti tanácsi választások lesznek

Gordana Čomić emberi, kisebbségi jogi és a társadalmi párbeszédért felelős miniszter november 13-ára kiírta a nemzeti tanácsi választásokat. Az erről szóló határozatot ma látta el kézjegyével a belgrádi Szerbia Palotában.

Elmondta, november 13-án 23 nemzeti közösség választja meg nemzeti tanácsának tagjait közvetlenül, vagy elektori rendszer segítségével. 19 kisebbség közvetlenül, négy pedig – a goráni, a macedón, a horvát és a montenegrói –, választógyűlés útján választja meg nemzeti tanácsának tagjait.

A Magyar Nemzeti Tanácsba 35 tagjáról a választók dönthetnek. A mandátumok 4 évre szólnak.

A nemzeti tanácsi választásokon való részvételhez szükséges külön névjegyzékre október 27-ig iratkozhatnak fel a nemzeti közösségek tagjai.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..