home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Nincs külső szépség belső kisugárzás nélkül
Rencsényi Elvira
2015.01.16.
LXX. évf. 2. szám
Nincs külső szépség belső kisugárzás nélkül

Cvijin Blanka tizennyolc éves, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó és Nyelvi Gimnázium végzős tanulója. Ő az, aki tavaly megnyerte a Strandszépe választást. A női szépségről, a fiatalok érvényesülési lehetőségeiről beszélgettem vele.

Blankát óvodáskora óta ismerem. Mindig is szép kislány volt, de mostanra elbűvölő ifjú hölgy lett belőle. Nem csoda hát, hogy az ő fejére került a szépségkirálynőnek kijáró korona. Most is mosolyog, ami különleges varázst kölcsönöz egyébként is csodaszép arcának. Hosszú hajfürtjei lágyan omlanak vállára. Még így, melegítőben, smink nélkül is gyönyörű.

Elmondja, hogy egy ismerőse hívta fel a figyelmét az újságban meghirdetett  szépségversenyre. Ezután a szülei és a barátai is biztatták, jelentkezzen, végül is nincs vesztenivalója. A legrosszabb esetben is gazdagabb lesz némi tapasztalattal...


Fotó: Mészáros Zoltán

* Jelentkeztél. Mi következett ezután? Milyenek voltak a felkészülések?

— Az újságban hétről hétre megjelentek a „vetélytársaim” fotói, így tudhattam előre, hogy mire számítsak. Természetesen voltak közöttük szép lányok, éppen ezért nem volt könnyű megítélni, hogy a mezőny mennyire erős. A szépség egyébként is relatív, nem lehet tudni, hogy a zsűri kit lát majd a legszebbnek. A szervezők részéről nem volt felkészítés. Ami viszont a személyes felkészülésemet illeti, igyekeztem formában tartani magam, de nem vittem túlzásba. Őszintén szólva sem a helyes táplálkozásra, sem a testmozgásra nem figyeltem túlságosan.

* Úgy vélem, neked erre nem is volt szükséged. Mármint ilyen tetszetős alkati adottságai keveseknek vannak. Te miben látod egy nő szépségét?  

— Mint ahogyan már említettem, a szépség relatív. Minden ember másban látja meg a szépséget. A külső szépség nem ér semmit a belső szépség nélkül. Természetesen fontos a külső is, hiszen ez az, ami elsőre „megfogja” az embert, de a belső kisugárzás az, ami meg is tudja tartani a csodálatot. Én akkor érzem szépnek magam, amikor boldog vagyok, és egy másik nő is akkor szép a szememben, ha látom rajta, hogy a lényéből sugárzik a pozitív gondolkodás és a boldogság.

* Mennyire látod szépnek magadat?

— Természetesen senki sem tökéletes, én sem vagyok. Mindenkiben lehet találni valami kivetnivalót. Fontos, hogy az egyén meg legyen elégedve saját magával, és ha ez így van, akkor már nem talál magában hibát. Ha az ember meg van elégedve, sokkal határozottabb, jobban érzi magát a bőrében, és ezt a környezete is észreveszi.


Fotó: Balassa Teodora

* Részt vettél-e a Strandszépén kívül más hasonló megmérettetésen is? Egyáltalán a barátaid, ismerőseid hogyan viszonyulnak hozzád, amióta megnyerted a versenyt?

— Ez volt életem első ilyen megmérettetése, és csak jó élményekkel gazdagodtam. Akik verseny előtt a barátaim voltak, utána is azok maradtak, persze a verseny óta sok új ismeretséget szereztem. A közeli barátaim a verseny előtt sem a külsőm miatt szerettek, kizárólag a személyiségem ragadta meg őket. Amikor az emberek megnézik a képeimet, vagy szembe jönnek velem az utcán, sokszor az az első benyomásuk, hogy egy öntelt lány vagyok, fenn hordom az orromat. Miután azonban megismernek, kellemesen csalódnak.

* Van-e kedvenc szépségápolási trükköd, melyet rendszeresen vagy csak időnként „bevetsz” annak érdekében, hogy még szebb legyél?

— Nincsenek különösebb trükkjeim, semmi ördöngösség nincs az én szépségápolásomban. Számomra ez is egy olyan dolog, amelyben nincsenek szabályok, melyeket mindenáron be kellene tartani. Minden ember más és más, különbözünk egymástól, mindenkinek másik trükk válik be.


Fotó: Branko Tmušić

Amikor a jövőbeli elképzeléseiről kérdezem Blankát, fáradt mosoly kíséretében csak ennyit mond: — Természetesen vannak terveim, de azokról még nem szeretnék beszélni...

Megértem. Nem firtatom. Biztos vagyok benne, hogy ez a nagyszerű fiatal hölgy megállja majd a helyét az életben, és a szépségét, a belső kisugárzását is kamatoztatni fogja.


Fotó: Artila-Photography

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..