home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Népi körjátékokkal ismerkedtek a leendő tanítók és óvónők
Hodolik Boglárka
2021.12.21.
LXXVI. évf. 50. szám
Népi körjátékokkal ismerkedtek a leendő tanítók és óvónők

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dísztermében a Hagyományok Háza vajdasági hálózatának munkatársai Cseszák Balázs vezetésével Terülj, terülj, asztalkám címmel népijáték-oktatató foglalkozást tartottak.

— A Hagyományok Házának zentai kirendeltsége és a tanítóképző kar közötti együttműködés keretében a hallgatók megismerkedhettek a népi hagyományokkal, azokon belül is a népi gyermekjátékokkal. Havi gyakorisággal érkeznek a tanítóképző karra a Hagyományok Háza vajdasági részlegének munkatársai, és megpróbálják népi gyermekjátékokra, kézművességre, néptáncra és népi kézművességre tanítani a hallgatókat — mondta el dr. Raffai Judit néprajzkutató.

A vidám hangulatú foglalkozás végén Cseszák Balázs, a Hagyományok Háza Hálózat — Vajdaság kulturális felelőse foglalta össze a nap eseményeit:
— Mozgásos körjátékokat és vonulós játékokat játszottunk, illetve énekeltünk. Az első ilyen foglalkozáson mondókáztunk és kiszámolóztunk, valamint abból is egy kis ismétlést végeztünk, mivel ezek a legtöbb játékhoz hozzátartoznak. A vonulós játékokban az a jó, hogy mindenki egyenrangú és énekel, és nem szükségeltetik hozzá nagy játéktudás, hiszen lehet egymást utánozni. A műhely célja, hogy az óvónőtanoncokkal megismertethessük a gyerekjátékokat, illetve a Hagyományok Háza vajdasági képzéseit próbáljuk népszerűsíteni. Ezekkel a foglalkozásokkal az óvodákat és az iskolákat is járjuk, hogy a leendő és tapasztalt óvónők is megismerhessék őket.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..