home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj
2020.08.21.
LXXV. évf. 34. szám
Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága  (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva) 2020. augusztus 19-én megtartott ülésén döntött a 2020. évi díjazott személyét illetően. A bizottság egyhangú döntése alapján a 2020. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat Gubik Korina zentai képzőművész, pedagógus kapja.

Gubik Korina a szó legnemesebb értelmében kísérletező művész. Kísérletező kedve az anyaghasználatában is megnyilvánul, különböző anyagokat használ, fát, textilt vagy éppen fémet. A kísérletező kedv nyilván alkotói nyugtalanságának köszönhető, s ennek megfelelően alkotásai is lobbanékonyak, dinamikusak. Gubik Korina minden képében más arcát mutatja, de ha elcsendesedve, figyelmesen szemléljük őket, látni fogjuk, hogy ez a vibráló sokféleség egy egységes és harmonikus egészet ad.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adjuk át 2020. szeptember 17-én. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében megnyílik a díjazott művész kiállítása is.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága nevében:

Csernik Attila

a bírálóbizottság elnöke

Topolya, 2020. augusztus 20.


Szerda Zsófi felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..