home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Muzslyán is emlékeztek
Kónya-Kovács Otília
2023.03.15.
LXXVIII. évf. 11. szám
Muzslyán is emlékeztek

A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évi tervében nagyon fontos helyet foglalnak el a nemzeti ünnepeink, így március 15-én is megemlékeznek az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról. Dobó József, az egyesület elnöke értékelte az eseményt.

–Nagy öröm számomra, hogy teltház előtt zajlott a rendezvény. Ünnepi műsorunk színvonalas volt, köszönve a Szervó Mihály Általános Iskola diákjainak, valamint a művelődési egyesületünk szakcsoportjainak, és a Petőfi a szívünkben szavalóverseny győzteseinek is, akik ismét felléptek, ezúttal a nagyközönség előtt.


Zsáki Ervin felvételei

Nálunk a március 15-ei megemlékezés hagyománya több évtizedre nyúlik vissza. Ami talán újdonság, hogy az utóbbi 10-12 évben az elesett hősök emlékére és lelki üdvére szolgáltatott szentmise után meg tudjuk koszorúzni Petőfi Sándor mellszobrát, tehát van egy hely, ahova elhelyezhetjük a kegyelet virágát, ily módon is tisztelegve az 1848/49-es hősök emléke előtt. Mi a tetteiket úgy tudjuk meghálálni, hogy minden nehézség mellett próbálunk magyarnak maradni ezen a tájon – nyilatkozta Dobó József.

Az emlékező közösség az Emmausz Fiúkollégium kápolnájában vett részt a szentmisén, melyet Jelen Janez atya celebrált. Ezt követően a megjelentek átvonultak a művelődési egyesület előtt álló Petőfi-szoborhoz, ahol az MNT, a VMSZ helyi szervezetének, a VMSZ Nyugdíjas Fórumának képviselői koszorúztak, továbbá a 4-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat, a helyi tanács, a RÉMUSZ hagyományápolók és a Muzslai Petőfi Sándor MME tagjai is elhelyezték a kegyelet virágait.

Az ünnepi műsorban fellépett Süveg Emma és a IV. számú Szent Imre herceg cserkészcsapat, akik a Himnuszt énekelték el, valamint egy szép összeállítást készítettek a Szervó Mihály Általános Iskola diákjai. Bemutatkoztak a Petőfi a szívünkben szavalóverseny díjazott versmondói, Molnár Rita, Pakai Andrej, Dorozsán Dávid, Süveg Zita, Szemerédi Orsolya, Kocsicska Gergő és Panyik Anita, továbbá fellépett a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület citerazenekara, vegyes kórusa és a Cickafark énekcsoport.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..