home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Muzslyai búcsú
S. Z.
2004.09.22.
LIX. évf. 38. szám
Muzslyai búcsú

Búcsú volt Muzslyán a választások előtti hétvégén, amelyen a helybeliek, a faluból elszármazott hazalátogatók és a vendégek kedvükre szórakozhattak. A rendezvénysorozat a Mária Szent Neve-templomban kezdődött, ahol VAJDA Károly plébános vezetésével a veprődi Dicsőítő Tanítványok énekkara lépett fel,...

Búcsú volt Muzslyán a választások előtti hétvégén, amelyen a helybeliek, a faluból elszármazott hazalátogatók és a vendégek kedvükre szórakozhattak.
A rendezvénysorozat a Mária Szent Neve-templomban kezdődött, ahol VAJDA Károly plébános vezetésével a veprődi Dicsőítő Tanítványok énekkara lépett fel, de az érdeklődők komolyzenei koncertet is hallgathattak a Petőfi Sándor MME szervezésében. A Magyar Házban négy helybeli társadalmi szervezet közös tárlatot készített. A Nők Klubja kézimunkákat, a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) festményeket és tusrajzokat, a Krasnica Vadászegyesület kitömött állatokat, fegyvereket és más vadász-érdekességeket, a Road Flyers Motoros Klub a nemrégiben Muzslyán lezajlott motoros találkozón készült fényképeket állította ki. Ezt követően megnyitották a helyi rendőrségi irodát, majd a Muzslyaiak Klubjának az udvarában a Maltezer Galambászegyesület kis állatokat (különféle szárnyasokat, madarakat, nyulakat) mutatott be.
A hétvégi műsor a vendégek fogadásával kezdődött. A faluba érkeztek Muzslya testvérvárosainak, Adának és Mindszentnek a küldöttségei. Számos polgár jelenlétében átadták a gyermekorvosi rendelő épületét, amely nemrégiben készült el, majd az úgynevezett kolóniai lakótelepen üzembe helyezték a szennyvízlevezető csatornahálózat szivattyúját. Ezután a Lehel

 

 

Sportközpont kézilabdapályájának a lelátóit tekintették meg. Ez a projektum az ADF és a helyi közösség eszközeiből valósulhatott meg, az egymillió dinár értékű munkálatokat pedig a polgárok ingyen végezték el. Megtörtént a néhai mozi épületének a szimbolikus átvétele is. Az objektum a Staklo Kft. tulajdonában volt, de a nagybecskereki önkormányzat támogatásával a muzslyai helyi közösség újra megvásárolta, hogy szabadidő- és sportközpontot létesítsen a helyén.
A MAKK nyilvános szabadtéri festést és rajzolást szervezett a muzslyai főutcán, a Petőfi Sándor MME nyári színpadán viszont népzenei művelődési rendezvény volt, amelyben fellépett a nezsényi tánccsoport, a nagybecskereki Csiribiri tánccsoport, a Nők Klubjának vegyes kórusa és zenekara, valamint a szervezők gyermek-népdalénekesei, kis citerásai és tamburásai, a citerazenekar és a vegyes kórus.
A vidámpark attrakcióinak, a zenei sátraknak is sok látogatója volt, csakúgy, mint a barátságos és bajnoki labdarúgó- és kézilabda-mérkőzéseknek. A Zeppelin Rock Caffé szervezésében rock-koncertek zajlottak le.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..