home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Megújultak az oktatási intézmények
(Tha)
2013.06.05.
LXVIII. évf. 23. szám
Megújultak az oktatási intézmények

Megújultak az oktatási intézmények — Új mikroszkóp — Interaktív tábla

Megújultak az oktatási intézmények

Csókán a községi költségvetésből három Fiat Punto személyautót vettek az oktatási intézményeknek: az óvodának, a Jovan Popović Általános Iskolának és a Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskolának. Balázs Ferenc polgármester ebből az alkalomból fogadta az óvoda és az iskolák képviselőit, és átadta a kulcsokat. Elmondta, az intézmények munkáját jelentősen megkönnyítik majd az új autók, mert a korábbiak már elhasználtak, régiek voltak.  
Az önkormányzat jövőre a tiszaszentmiklósi és a padéi iskolának tervez gépkocsiról gondoskodni.

Új mikroszkóp

A csókai Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola modern oktatási eszközt, digitális mikroszkópot kapott. Az intézmény igyekszik lépést tartani a műszaki fejlődéssel és a lehető legjobb feltételeket teremteni a diákok számára, hogy később szakmailag is megállják a helyüket. A Genetic márkájú digitális mikroszkópot elsősorban a környezetvédelmi technikusok, az ipari gyógyszerészek és a vegyésztechnikusok használják majd. 
Varga István, a projektum vezetője elmondta: az igény már tavaly megfogalmazódott a gyakorlatvezető tanárok részéről, az idei tanévben pedig sikerült az Magyar Nemzeti Tanácsnál pályázat útján hozzájutni a fontos taneszközhöz.
A diákok nagy érdeklődéssel tanulmányozták a kétszemes betekintésű biológiai mikroszkópot, melynek különlegessége, hogy a látott kép azonnal rögzíthető. Mivel összeköttetésben van a számítógéppel, a tárgylemezen látottakkal való munka lényegesen egyszerűbbé, hatékonyabbá válik.

Interaktív tábla

A padéi Szervó Mihály Általános Iskola multimédiás tanterem felújítására és felszerelésére pályázott és kapott pénzt a Magyar Nemzeti Tanácstól és a csókai önkormányzattól. Az összegből érintőképernyős, interaktív táblát szereltek fel az egyik tanteremben, és ezáltal egy régi terv valósult meg.
Palusek Endre igazgató szerint a tanulók nagyon örülnek az új szerzeménynek, és az sem mellékes, hogy az interaktív táblával a padéi iskola a környék legjobban felszerelt tanintézményei közé került. Zsoldos Ferenc, az MNT alelnöke kijelentette: továbbra is elsősorban technikai eszközökkel szeretnék támogatni az iskolákat.
A tanulók szívesen ismerkedtek a táblával. Mivel sokuknak már nem idegen az érintőképernyős technológia, kis gyakorlással hamar kiigazodtak benne.

Összeállította: (Tha)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..