home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Megnyílt a topolyai vásár
(tv.)
2010.09.15.
LXV. évf. 37. szám
Megnyílt a topolyai vásár

Péntek délután Topolyán, a Mezőgazdasági Középiskola területén immár hetedik alkalommal nyílt meg a Top-Expo nevet viselő mezőgazdasági és ipari vásár. A szeptember 12-éig tartó rendezvény házigazdája a Községi Unió civil szervezet és a topolyai önkormányzat volt. A hétvégén több kísérőrendezvényt i...

Péntek délután Topolyán, a Mezőgazdasági Középiskola területén immár hetedik alkalommal nyílt meg a Top-Expo nevet viselő mezőgazdasági és ipari vásár. A szeptember 12-éig tartó rendezvény házigazdája a Községi Unió civil szervezet és a topolyai önkormányzat volt. A hétvégén több kísérőrendezvényt is tartottak, és ezúttal szintén szerveztek szakelőadásokat, üzletember-találkozót, pálinkaversenyt és más vetélkedőket.

A megnyitón először Bábi Attila, Topolya polgármestere szólt a vendégekhez. Ünnepi köszöntőjében elmondta, nagy öröm a topolyaiaknak, hogy a rendezvény a gazdasági nehézségek ellenére is tovább él. A mezővárosnak minden feltétele megvan az ilyenfajta mezőgazdasági események megszervezésére, hiszen a község területén 55 ezer hektár szántóföld van, feldolgozóiparral, több mezőgazdasági birtokkal, mezőgazdasági középiskolával, és kihelyezett mezőgazdasági karral is rendelkezik - mondta a polgármester. Felszólalása végén külön megköszönte a Mezőgazdasági Középiskolának, hogy immár hét éve kitart a rendezvény mellett. Végezetül a kiállítóknak eredményes munkát, a látogatóknak pedig tartalmas időtöltést kívánt.
Nikola Stojišić, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke is köszöntötte a rendezvény részvevőit, és reményének adott hangot, hogy a következő években ez a hagyomány tovább folytatódik.

Egeresi Sándor, a tartományi parlament elnöke nyitotta meg a VII. Top-Expót, kiemelve, hogy ez a rendezvény Topolya község, de Vajdaság számára is fontos, hiszen évről évre egyre több kiállító vesz részt rajta és számos külföldi vendég is megfordul itt.
- A vásárokon mindannyian megértjük egymást függetlenül attól, hogy honnan jöttünk, és milyen nyelven beszélünk. A kereskedésen, az üzleti megbeszéléseken kívül a vásárok alkalmat nyújtanak a barátkozásra és a lazításra is - fogalmazott Egeresi Sándor.
A pénteken tartották meg a pálinkaversenyt, szombaton babgulyásfőző verseny és kalapbemutató volt, vasárnap pedig a Capriolo ügyességi kerékpárversenyre és a tombolasorsolásra került sor. A rendezvényen az idén összesen 120 termelő állította ki portékáját.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..