home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Meghaladta a kétmilliót azok száma, akik mindkét oltást megkapták
Pannon RTV
2021.05.29.
LXXVI. évf. 21. szám
Meghaladta a kétmilliót azok száma, akik mindkét oltást megkapták

Már háromszáz alatt van az egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában: 274. Igaz, kevesebb a tesztelt is: 9.296. Időközben meghaladta a kétmilliót azok száma, akik az oltás mindkét dózisát megkapták.

Az adatokból kiderül, folyamatosan csökken azok száma, akiket kórházban kell kezelni: a járvány csúcsán volt olyan, hogy több mint 8000 személy szorult kórházi ellátásra, most 746-an. Lélegeztetőgépre kapcsolva 55 személyt kezelnek.

10 újabb páciens elveszítette a harcot a kórral szemben, a járvány kezdete óta hivatalosan összesen 6.844-en haltak meg a vírussal összefüggésben Szerbiában.

Folyamatosan csökkenő esetszám mellett kedvezőtlen a járványügyi helyzet a tartományban - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Egy nap alatt 51 új beteget vettek nyilvántartásba, a legtöbbet Újvidéken, összesen hetet.

A vírus továbbra is a munkaképes, 30 és 50 év közötti korosztályban van leginkább jelen Vajdaságban. Az aktív betegek száma a tartományban jelenleg 1762.

Meghaladta Szerbiában a kétmilliót azok száma, akik felvették a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát - tájékoztat az egészségügyi minisztérium. 2.019.777 ember így már csaknem teljesen védett a koronavírussal szemben.

Az országban eddig összesen 4.527.079 Covid-19 elleni oltóanyagot adtak be. Az előzetes bejelentések szerint amennyiben az oltakozás a megfelelő ütemben halad, június 21-től újabb enyhítések várhatók az országban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..