home 2024. május 23., Dezső napja
Online előfizetés
Megfiatalodott az öreg híd
M. A.
2005.11.08.
LX. évf. 45. szám
Megfiatalodott az öreg híd

Végre elkészült! Többéves várakozás, halogatás után alapos felújításon esett át az Écska és Lukácsfalva között húzódó kishíd. A vaskonstrukciós, de fapadlós átkelőt az utóbbi évtizedben már javították, a közlekedésbiztonsági felügyelőség azonban mindig is arra figyelmeztetett, hogy a felüle...

Végre elkészült! Többéves várakozás, halogatás után alapos felújításon esett át az Écska és Lukácsfalva között húzódó kishíd. A vaskonstrukciós, de fapadlós átkelőt az utóbbi évtizedben már javították, a közlekedésbiztonsági felügyelőség azonban mindig is arra figyelmeztetett, hogy a felületes simításoktól többre lenne szükség. A nyár közepén az illetékesek tovább már nem tolerálták, lezárták a hidat, és a lukácsfalviak azóta csak kerülő úton juthattak el Nagybecskerekre.
A Városrendezési Igazgatóság elkészítette a dokumentációt, állja a tervezett költségek felét, a többit a köztársasági Útépítési Igazgatóság pótolja. A munkálatokat a Gramon NS cég végezte el, figyelembe véve a műemlékvédők utasításait, mivel történelmi értékű objektumról van szó. A kivitelező a kedvezőtlen időjárási körülmények között is 90 nap alatt végezte el a feladatot. A védelem alatt álló híd külleme nem változott, megerősítették a tartószerkezetét, a fából készült úttestet 15 centis beton, illetve aszfaltréteg váltotta fel, külön szakaszon közlekedhetnek a gyalogosok és a kerékpárosok. A felújítás 12 millió dinárba került.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..