home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Laban: „Még nem nyertük meg a csatát”
Hét Nap Online
2020.04.13.
LXXV. évf. 15. szám
Laban: „Még nem nyertük meg a csatát”

Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának parancsnoka és Szabadka polgármestere, Bogdan Laban közleményben tájokoztatott a jelenlegi járványhelyzetről

Az egészségügyi dolgozókat, a belügy- és a védelmi minisztérium alkalmazottait, a katonaság tagjait, akiknél diagnosztizálták a Covid-19 fertőző betegséget, melyet a munkájuk végzése során kaptak el Vajdaságban, illetve az Észak-bácskai Körzetben, gyógykezelésre az apatini Junaković Rehabilitációs Szakkórházba utalják.

Azok a páciensek, akiknél diagnosztizálták a Covid 19-et, nem gyógykezelhetők házi karanténban. Őket a területileg illetékes Covid-kórházakba utalják Újvidékre.

Április 12-vel bezárólag az Észak-bácskai Körzetben 44 Covid-19 vírussal fertőzött személyt regisztráltak, ebből Szabadkán 39-et, Topolyán négyet és Kishegyesen egyet. Egy idősebb korú személy hunyt el.

Laban közleményében kitért arra, hogy Szabadkán szinte minden nap végzik a közterületek fertőtlenítését. A kijárási tilalmat megsértő személyek számára vonatkozó adatok polgártársaink felelős viszonyulásáról tanúskodnak. Az intézkedések a koronavírus elleni küzdelem részét képezik, sikerük pedig attól függ, hogy milyen felelősséget tanúsítunk szeretteink egészsége iránt.

Laban kifejtette, hogy a járvány hatodik hete tart, közel vagyunk a jó eredményhez, de még nem nyertük meg a csatát. Továbbra is felelősségteljes viszonyulásra és fegyelemre, valamint a szakma és az állam tanácsainak a tiszteletben tartására van szükség. Külön számlákat nyitottak a magán- és a jogi személyek adományainak a fogadására a vírusjárvány elleni harchoz. Két alkalommal segélycsomagokat osztanak a nyugdíjasoknak a nyugdíjak magasságától függően. Szabadka Város a rendkívüli állapot körülményei között is biztosítja a rászorulóknak a házi segítségnyújtást.

A közlemény végén Szabadka polgármestere az idősekhez fordult:
„Kérem a 65 évesnél idősebb polgártársainkat, ha nincs senkijük, aki számukra beszerezhetné az élelmet és a gyógyszereket, hogy hívja Szabadka Város Városi Közigazgatási Hivatalának hívóközpontját. Gondoskodunk a veszélynek leginkább kitett polgártársainkról, ezért ismételten arra kérem őket, hogy maradjanak otthonaikban, tartsák tiszteletben a koronavírus elleni összes óvintézkedést, mi pedig a rendelkezésünkre állunk.”

 


Fotó: Roncsák Alexander/Hét Nap Online

 

Honlapunkon már korábban hírül adtuk a szabadkai hívóközpont munkaidejének megváltozását, melyet ezúttal megismételünk, hogy minél több emberhez eljusson ez az információ: 
Szabadka Város Önkormányzata tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a Vöröskereszttel való koordináció érdekében, valamint azért, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse alkalmazottainak otthonaikon kívül való tartózkodását, a legidősebb polgárok gyógyszerekkel és élelmiszerekkel történő ellátására létrehozott hívóközpont
024/636-136-os számon
keddtől, április 7-étől 08:00 és 14:00 óra között fogadja a hívásokat.
Úgyszintén tájékoztatjuk a polgárokat, hogy a hívóközpont péntektől, április 10-étől keddig, április 14-éig, valamint ugyancsak péntektől, április 17-étől keddig, április 21-éig nem üzemel a katolikus és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt.
Kedd lesz az első munkanap mindkét ünnepi héten.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..