home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat november 10-étől 16-áig
MTVA
2014.11.04.
LXIX. évf. 45. szám
Közmédia-javallat november 10-étől 16-áig

Virághalmy Sarolta heti ajánlója — Virághalmy Sarolta negyed százada foglalkozik újságírással. Az írott sajtót 2001-ben cserélte fel a rádiózással, tapasztalatait főleg a tényfeltáró újságírásban kamatoztatta. A rádióban jelenleg a vallási műsorokért, a televízióban pedig a kiemelt projektumokért felelős.

Korán kelő vagyok, így hétfőn (november 10-én) a Gazdakört kapcsolnám be. A negyedórás adás Magyarország talán legfontosabb gazdasági ágával, a mezőgazdasággal foglalkozik. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy közérthetően, nagyon hasznos információkkal olyan területet vesz górcső alá, amelyhez egy kicsit mindenki ért, de alaposabb ismeretekkel csak kevesek büszkélkedhetnek. (Duna, 5.25)

A bohóc felesége 1975-ben készült, és többek között olyan neves színészek vitték sikerre, mint amilyen Bilicsi Tivadar vagy Dajka Margit. Gyermekkoromban nagyon csodáltam Bilicsi Tivadart, utánozhatatlan stílusa mindenkinek mosolyt csalt az arcára. Sokszor gondolok nosztalgiával a színészi talentumára és arra a kultúrában gazdag korra is, amelyhez pályafutása köthető. (Kedd, november 11-e, Duna, 19.35)

A szerdai (november 12-ei) Kívánságkosár a déli tévézőknek nyújt felhőtlen kikapcsolódást. Amikor hallom a sok vidám kívánságot, magam is kedvet kapok, hogy kérjek egy produkciót. Talán József Attila Halálos szerelem című versét hallgatnám most szívesen. (Duna, 12.25)

Az elektronikus médiában — a saját idősávjában — a Hajnal–Táj a leghallgatottabb műsor. A friss, naprakész, élő adás igazi értéke, hogy az ország minden táján keres és talál témát, melyet úgy dolgoz fel, hogy bárhol élünk is, mindig magával ragad. (Csütörtök, november 13-a, Kossuth rádió, 5.11)

Minden bizonnyal én vagyok az első, aki a Déli harangszóra hívja fel az olvasók figyelmét. Javaslatom oka, hogy a felvezető szövegeket gyakran én fogalmazom meg. A kis bejátszás a magyar történelemi hagyományt teszi közkinccsé, s a hallgató egyúttal az adott településről is sokat megtudhat. Napjainkban már maguk a települések is kérhetik, hogy az ő harangjuk szólaljon meg az éterben. Emlékezetes volt, amikor egy faluban délben kihangosították a rádióadást, és valóságos ünnepséget szerveztek harangjuk tiszteletére. (Péntek, november 14-e, Kossuth rádió, 12.00)

A pénteki (november 14-ei) Sírjaik hol domborulnak? című műsort nagyon fontosnak tartom. Mindmáig számos család keresi a fronton meghalt vagy eltűnt hozzátartozóját. Számukra nyújt gyógyírt az elgondolkoztató és érdekes dokumentum-összeállítás. (Duna, 9.40)

Korábban én is szerkesztettem és vezettem a G7 — Gazdasági magazint, mely a gazdasághoz értőknek és nem értőknek egyaránt tartogat újdonságokat. Az aktuális témák érdekesek és gondolatébresztőek. A G7 számos gazdasági jelenséget előrejelzett, és ha az illetékesek is figyelemmel hallgatták volna, akkor az ország gazdasága is profitálhatott volna belőle. (Vasárnap, november 16-a, Kossuth rádió, 13.06)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..