home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 22-étől 28-áig
MTVA
2014.12.17.
LXIX. évf. 51. szám
Közmédia-javallat december 22-étől 28-áig

Incze Zsuzsa heti ajánlója — Incze Zsuzsa, az eltűnt gyermekeket és felnőtteket kereső Csellengők című műsor alapító-szerkesztője a karácsonyi kínálat közül ajánl néhány kedvére való műsort.

Tenyérnyi gyerekek a címe annak a magyar dokumentumfilmnek, amelyet Szuchy Zsuzsanna rendező és stábja a Semmelweis Egyetem koraszülött osztályán forgatott. Kíváncsian várom a Dokureflex hétfői (december 22-ei) adását, melyben — a film levetítése után — szakértők vitatják meg a látottakat. (Duna, 21.40)

Gyermekkoromat idézi Katkics Ilona Kincskereső kisködmön című filmsorozata. Szerencsés vagyok, hiszen a rendezőt személyesen is ismerhettem. Az 1968-ban készült hatrészes film átszövi az ünnepi műsorfolyamot, minden korosztálynak jó szívvel ajánlom. (Kedd, december 23-a, Duna, 7.15)

Szenteste — az éjjeli mise után — méltó helyet kapott a Legszebb Duna-karácsonyok sorozatból a Karácsony zeneszóval című magyar összeállítás. (Szerda, december 24-e, Duna, 23.00)

A Csellengők készítőjeként nap mint nap találkozom emberi drámákkal, ezért a televízióban szinte kizárólag romantikus, szeretetről szóló filmeket nézek. Ilyennek ígérkezik karácsony napján (december 25-én) a Belle és Sébastien című francia családi film. (Csütörtök, M1, 20.10)

Három gyerek édesanyjaként gyakran nézünk együtt családi körben tehetségkutató műsorokat. Szerencsére a közszolgálati csatornákon is egyre több ilyennel találkozunk. Bízom benne, hogy a Virtuózok szeretni való apróbb és nagyobb felfedezettjei legalább olyan népszerűek lesznek itthon és a világban, mint a Fölszállott a páva sztárjai. (Péntek, december 26-a, M1, 21.40)

Pályám elején gyakran töltöttem a szombat délelőttöket a rádió stúdiójában. Már akkor létezett az a magazinműsor, amelynek ezúttal heti összeállítását ajánlom: Szombat délelőtt — Keresztes Ilonával és Süveges Gergővel a Kossuth rádióban. (Szombat, december 27-e, 10.00)

Vasárnap (december 28-án) ismétli meg a Duna World a Csellengők előző heti műsorát, melyet a fővárosi Béke Gyermekotthonban vettünk fel. Olyan gyermekek szólalnak meg benne, akik számára a karácsony nem elsősorban családi ünnep. (21.05)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..