home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Következetes politizálásunk eredménye
2004.09.29.
LIX. évf. 39. szám

Korhecz Tamás, az 55. választási egység VMSZ-es tartományi jelöltje:* Hogyan értékeli a tartományi választások első fordulójának eredményeit?-- Először is szeretném megköszönni a szabadkai szavazópolgároknak azt a tömeges támogatást, amelyben részesítettek. Csupán 5,5% hiányzott ahhoz, hogy megszere...

Korhecz Tamás, az 55. választási egység VMSZ-es tartományi jelöltje:
* Hogyan értékeli a tartományi választások első fordulójának eredményeit?
-- Először is szeretném megköszönni a szabadkai szavazópolgároknak azt a tömeges támogatást, amelyben részesítettek. Csupán 5,5% hiányzott ahhoz, hogy megszerezzem a szavazatok abszolút többségét, amivel már az első fordulóban győzhettem volna. Úgy értékelem, hogy a választópolgárok becsülik és elismerik azokat a kézzelfogható eredményeket, amelyeket sikerült felmutatnom az elmúlt négy esztendő során tartományi miniszterként, s talán ennek is köszönhető, hogy csaknem háromszor annyi szavazatot kaptam, mint a második helyezett radikális párti ellenfelem.
Természetesen az én egyéni szereplésemnél sokkal fontosabb a VMSZ és a demokrata erők szereplése. Itt sem lehetünk elégedetlenek, csupán a részvételi arány volt alacsony. A VMSZ gyakorlatilag igen nagy sikert ért el azzal, hogy önálló listájával megszerezte a szavazatok mintegy kilenc százalékát, valamint hogy minden egyéni jelöltje győzött, vagy bejutott a második fordulóba. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy a magyarság több mint kétharmada a VMSZ-t támogatta a tartományi választásokon. Szerintem ez annak a következetes politizálásnak az eredménye, amelyet tartományi szinten folytattunk. A VMSZ-hez nem fűződnek politikai vagy vesztegetési afférok, és kiegyensúlyozottan védtük a magyar, a vajdasági és az egyetemes európai értékeket. Koalíciós partnereink a Demokrata Párt, valamint a Vajdaságért koalíció is jól szerepeltek, úgyhogy sikeres második forduló esetén akár újból kormányt alakíthatunk. Fontos, hogy most már látszik: a radikálisok és a többi miloševiæi erő feltörése lanyhult, és ha mindannyian elmegyünk szavazni, folytatódhat az európai integráció, a kisebbségi jogok és intézmények bővítése!
* Mi a különbség Ön és az ellenfele közt? Ön miben jobb?
-- Voltaképen inkább a hasonlóságokat kellene számba venni, hiszen azokból jóval kevesebb van, mint a különbségekből. Más szóval ebben a második fordulóban igen világos, kitapintható és markáns különbségek vannak köztem és ellenfelem között. Két értékrend, két világnézet mérkőzik meg itt egymással, sőt mi több, Vajdaság-szerte ilyen politikai párviadalok lesznek a vajdasági választások második menetében. Hiszen a legtöbb esetben az európai értékrend és a miloševiæi erők mérik össze súlyukat. Továbbá az én munkám és teljesítményem az elmúlt négy esztendőben végig a polgárok szeme előtt zajlott, míg ellenfelemről igen keveset tudni, esetében inkább a Szerb Radikális Párt, amely jelölte, a híres, azaz talán inkább hírhedt.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..