home 2024. április 17., Rudolf napja
Online előfizetés
Kis pénz – nagy siker
KEIPER Kornélia
2013.05.15.
LXVIII. évf. 20. szám
Kis pénz – nagy siker

Hangversenyt adott a Szabadkai Fúvószenekar

Szabadkán 1966 elején alakult meg a fúvószenekar, s amatőr szinten azóta is működik. A külföldi fesztiválokról és versenyekről rendre kiváló minősítéssel és elismerésekkel, díjakkal tér haza. Méltán lehetünk tehát büszkék rá. 2011-ben arany oklevelet érdemelt ki. Ezt a rangos elismerést az idénynyitó koncerten kapta meg a társulat egy háromtagú, a Közép-európai Fúvószenekarok Szövetségének tagjaiból összeállt zsűri véleményezése alapján.
A zenekar repertoárja igen gazdag: az indulók, keringők, nyitányok, operettdalok mellett a népi muzsika is helyet kap benne, amivel jelentősen hozzájárul a környezetünkben élő népek hagyományainak megőrzéséhez.
Szabadka zeneszerető polgárai rendszeresen eljárnak a társulat koncertjeire. A közelmúltban is egy nagyszerű program szem- és fültanúi lehettünk a Városháza dísztermében rendezett hangversenyen. Lipták József szervezésében és Ábrahám János vezényletével a csoport egy igazán színvonalas és színes műsor-összeállítással ajándékozta meg a közönséget.
A Szabadkai Fúvószenekar méltatlanul szerény pénzkeretből gazdálkodik, mégis sikert sikerre halmoz. Csak dicsérni lehet a tagjait, amiért nem adják fel, és legnagyobb örömünkre szorgalmasan próbálnak, szerepelnek. A felvétel a Városháza zsúfolásig megtelt dísztermében, a koncerten készült.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..