home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Királyhalmi szamárverseny Rajtol a futam
Tóth Tibor
2009.09.02.
LXIV. évf. 35. szám
Királyhalmi szamárverseny Rajtol a futam

Kiváló időben, háromezernél is népesebb nézősereg előtt tartották meg a 27. királyhalmi szamárversenyt. A labdarúgópályán lezajlott, egész délutánt és estét betöltő rendezvény szervezői teendőit a királyhalmi helyi közösség vállalta, de Szabadka önkormányzata és több közvállalat is támogatt...

Kiváló időben, háromezernél is népesebb nézősereg előtt tartották meg a 27. királyhalmi szamárversenyt. A labdarúgópályán lezajlott, egész délutánt és estét betöltő rendezvény szervezői teendőit a királyhalmi helyi közösség vállalta, de Szabadka önkormányzata és több közvállalat is támogatta a leggyorsabb négylábúak versengését. A vendégeket elsőként Pék János, a királyhalmi helyi közösség elnöke köszöntötte, majd Kiss Péter Géza, Domaszék polgármestere és Fagelmann István, Ásotthalom alpolgármestere szólt az egybegyűltekhez. A 27. szamárversenyt Maglai Jenő, a vkt elnöke nyitotta meg, jó versenyzést kívánva az igavonóknak és hajtóiknak egyaránt. A szokásostól eltérően először a szamaragolók léptek pályára, hogy megküzdjenek az első három helyért s a díjjal járó hat-, öt- és négyezer dináros pénzjutalomért. A hat szamár versengéséből ezúttal a tavalyi ezüstérmes csantavéri Kis Dadara Ferenc Manó nevű szamara került ki győztesen, második díjas a szabadkai Jenei Csaba Babi névre hallgató négylábúja lett, a harmadik helyen pedig Kovács Adorján Szilaj nevű csacsija végzett. Manónak annyira megtetszett a dobogó legfelső foka, hogy fogathajtásban sem engedett senkit a közelébe, s nagy fölénnyel ért elsőként célba, Babi és Szalma Jenő Pájója előtt. A hagyományokhoz híven az idén is megválasztották a legszebb négylábút. Ezt a titulust a királyhalmi Szűcs Dávid Kicsi nevű szamara érdemelte ki, a legfiatalabb füles pedig a csantavéri Kovács Adorján Lilla nevű csacsija, mely mindössze három hete látta meg a napvilágot. Az idén is több kísérőrendezvény gazdagította a programot: a kicsinyek többféle ügyességi játékban méretkezhettek meg, a nagyobbak kerékpárversenyen vehettek részt, de a közönség megcsodálhatta a helybeli Rhythmical Dance Club moderntánc-csoport produkcióját, valamint a lukácsfalvi Fehértó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület ostorpattogtatóinak a fergeteges mutatványát is. A szamárverseny az Eridanus együttes hangversenyével zárult, zenéjére a legkitartóbbak egészen a hajnali órákig rophatták a táncot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..