home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Jurtafelújító napok
Tóth Lívia
2020.06.17.
LXXV. évf. 25. szám
Jurtafelújító napok

2004-ben több mint féléves munkával, mintegy száz résztvevővel készült el a délvidéki nemezsátor, mely azóta számos bemutatón szerepelt, sokat utazott, de tavaly újra Zentára került.

A sátor minden eleme természetes anyagból készült, ezért időről időre karbantartást igényel. Az idén a szőtt szalagokat, a köteleket, a bőrszögeket és egyes faelemeket újítják fel. Kiváló alkalom lesz ez a szalagszövés, a kötélsodrás, a bőr- és famunkák iránt érdeklődőknek új ismeretek szerzésére.

A szervezők várják azok jelentkezését, akik szeretnének részt venni ebben a fontos közösségi munkában, hogy a jövőben is be tudják mutatni a magyarság ősi lakhelyét, a délvidéki nemezsátrat! Hasznos lenne, ha a munkába fiatalok is bekapcsolódnának, közelről ismerve meg a jurtával kapcsolatos teendőket, a jurta felállítását, valamint a hozzá tartozó kézművestárgyak elkészítését.


Rúzsa Mária felvétele

A résztvevőknek ebédet, a távolról érkezőknek (korlátozott számban) ingyenes szállást biztosítanak.

Helyszín: Zentai Alkotóház és udvara (Posta utca 18.)

Időpont: 2020. július 25—26.

Oktatók: Kalmár Piroska, Puskás Ferenc, Rúzsa Mária, Szabó Magda, Vasas György.

Jelentkezni 2020. július 15-éig lehet Nádi Karolinánál. (nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu, telefon: 063/563-115)

A program a Rozetta Kézműves Társaság, a Hagyományok Háza Hálózat — Vajdaság, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ együttműködésével valósul meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..