home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Júniusi filmbemutatók
Brasnyó Zoltán
2018.06.12.
LXXIII. évf. 23. szám
Júniusi filmbemutatók

Sicario 2: A zsoldos — Jurassic World: Bukott birodalom — Örökség — Kszi, Simon

A blockbusterek májusa lecsengett ugyan, de a nyár első hónapjában mégsem maradunk mozi és potenciális kasszasikerek nélkül. Érdekes válogatás következik, lesz ugyanis egy tinifilm, befut az év egyik legjobban várt horrorja, sőt, az elmúlt évek egyik remek thrillerének folytatása is. De lássuk, miből csemegézhetnek a moziőrültek az év hatodik hónapjában.

 

Sicario 2: A zsoldos


Fotó: Star2.com

Drogkartellek, titkosszolgálatok, kilátástalannak tűnő harc a kábítószer-háború frontvonalai mögött — ez volt a Sicario: A bérgyilkos három évvel ezelőtt. A kíméletlen akció-thrillert annak idején tisztességesen lezárták, nem hittük volna, hogy valaha is folytatást készítene neki bárki. Taylor Sheridan író viszont kijelentette, hogy számos elvarratlan szál, sőt, el nem mesélt történet van még. Az első részben Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio del Toro brillírozását láthattuk, ezeket a nagyszerű színészeket pedig az új Szárnyas fejvadász rendezője, Dennis Villeneuve instruálta akkor. Sem a rendező, sem pedig Emily Blunt nem tér vissza a folytatásban, mégsem kell attól félnünk, hogy „családbarát” lesz majd az új rész. Stefano Sollima kapta meg a projektumot, aki a Gomorra című filmmel megmutatta, mekkora érzéke is van a feszültségkeltéshez, a naturalista ábrázoláshoz és a gyönyörű képekhez. Brutalitásban sem lesz hiány, ez nyugodtan borítékolható. A hónap végén, június 28-án érkezik.

 

Jurassic World: Bukott birodalom


Fotó: Screenrant.com

A legtöbben legyintettünk, amikor arról kezdett cikkezni a külföldi filmes újságírók nagy része, hogy forrásaik szerint alapjaiban újítják majd meg a Jurassic Park-sorozatot, az eredetileg Steven Spielberg által létrehozott csodát, még a ’90-es évekből. Nem véletlenül voltak oly sokan szkeptikusak, hiszen az első részt követő filmek a közelébe sem értek az eredetinek. Juan Antonio Bayona kapta meg a projektumot, aki az Árvaház és A lehetetlen című filmeket jegyzi. Horrorfilmes tapasztalata tehát van bőven, viszont a szörnyfilmek terén ő is még csak a szárnyait próbálgatja. A június 7-étől megnézhető, látványosnak ígérkező moziban Bayona saját szavai szerint nem elsősorban a tapintható, sokkal inkább a lélektani borzongásra helyezi majd a hangsúlyt. Érdekes megközelítése lehet ez egy dinoszauruszos szörnyfilmnek.

 

Örökség

Az Örökséget, Ari Aster rendező bemutatkozó filmjét sokan az év horrorjának tartják, és nem elsősorban azért, mert hangosan sikongattak tőle, vagy heteken át felkapcsolt lámpa mellett aludtak. Nyugtalanító, nyomasztó érzések kerítik hatalmába azt, aki megnézi, most pedig mi is megtapasztalhatjuk, mi rejlik a főszereplő kislány vérfagyasztó arckifejezése mögött. Ez az alkotás is június 7-étől látható. A mozifilmekről általában objektíven, sőt, kritikusan nyilatkozó filmesztéták szerint az Örökség valóban rendkívül félelmetes. A vélemények között rendszerint az köszön vissza, hogy még a saját életünkkel (!) is párhuzamokat fedezhetünk fel benne. Ettől lesz igazán hátborzongató, és ha a kritikáknak hinni lehet, nagyon felkavaró az egész.

 

Kszi, Simon


Fotó: Advocate.com

Nem, nem elírás a film címe, a Love, Simon magyar fordítói valamiért ellenezték, hogy a köszi teljes formájában legyen leírva. Egy könnyed stílusú vígjáték és fejlődéstörténet a mozi, mely elmélyült gondolatokban bővelkedik, illetve létező problémákat vonultat fel. Egy tini homoszexuális fiú, Simon a legféltettebb gondolatait is megosztja egy ismeretlennel az interneten, aki a közelében él ugyan, de mégsem tudni róla, hogy kicsoda valójában. Egy izgalmas nyomozás története ez, nagyszerű dialógusokkal és vicces pillanatokkal. Június 21-én kerül a mozikba.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..