home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hírmorzsák
M. I.
2013.03.06.
LXVIII. évf. 10. szám
Hírmorzsák

Hertelendyfalva, Sándoregyháza, Torontálvásárhely, Versec

Választói közgyűlést tartottak a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely—Magyar Művelődési Egyesületben. A választmány az egyesület régi-új vezetőjét, Lőcsei Vilmost bízta meg az elnöki teendők végzésével egy olyan nagy múltú szervezet irányításával, amely névadójának gondolatán kívül („Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne...”) egy ideje már a híres Vörösmarty-idézetet is hitvallásként emlegeti: „Megfogyva bár, de törve nem”.
*
A sándoregyházai Bonnáz Sándor Magyar Művelődési Egyesület tisztújító közgyűlésére február 27-én került sor. A szakmai, illetve elnöki beszámoló után megejtett nyilvános szavazás eredményeként az elnöki tisztségéről leköszönő Basa Katica helyére Német András lépett. Neki és munkatársainak többek között az idei, XXIV. Dél-Bánáti Szemle megszervezésének kihívásaival is szembe kell néznie.
*
A közelmúltban Consilio BO néven megalakult torontálvásárhelyi pszichológiai szaktanácsadó szolgálat március 9-én tartja első műhelymunkáját. Témájául az azonos korú gyermekek közötti agressziót, pontosabban annak okozatait és megoldásának lehetőségeit választotta. Értesüléseink szerint erre az összejövetelre a szervezők zömmel tizenegy és tizennégy év közötti érdeklődők jelentkezését várják az Ivo Lola Ribar utca 20/a címen. További információkért, illetve helyfoglalásért a 062/83-93-801-es telefonszám hívható.  
*
A torontálvásárhelyi Nyúl Vadászegyesület az idén is megszervezi a hagyományos bálját. Az eseményt március 9-én tartják az egyesületi székházban, a temerini The End együttes közreműködésével. Az 1500 dináros áron megvásárolható belépő vadászlevest, vörösboros szarvaspörköltet, túrós csuszát pirított szalonnával, illetve korlátlan mennyiségű italfogyasztást tartalmaz, a gazdag tombola főnyereményeként pedig egy őzet sorsolnak ki. Jegyek elővételben  mezőgazdasági gyógyszertárában kaphatók. További információért a 013/665-383-as, valamint a 063/83-56-577-es telefonszám hívható.
*
A verseci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület március 10-én 18 órai kezdettel tartja meg az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulóját méltató ünnepségét. A műsorban fellép az anyanyelvápoló, illetve drámai csoport, továbbá az egyesület kórusa. A szervezők az eseményre minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..