home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Hírek az antalfalvi község iskoláiból
V. D. N., Cikora Mónika
2004.09.22.
LIX. évf. 38. szám

A torontálvásárhelyi általános iskolának ebben a tanévben több mint ötszáz diákja van. Szeptemberben tizenhárom kis elsős lépte át az intézmény kapuját. Az óvoda százegy gyermekkel kezdte meg a munkát, ebből huszonnyolc a magyar, valamint a kétnyelvű középső tagozatban is ennyivel foglalkoznak. Az a...

A torontálvásárhelyi általános iskolának ebben a tanévben több mint ötszáz diákja van. Szeptemberben tizenhárom kis elsős lépte át az intézmény kapuját. Az óvoda százegy gyermekkel kezdte meg a munkát, ebből huszonnyolc a magyar, valamint a kétnyelvű középső tagozatban is ennyivel foglalkoznak.
Az antalfalvi általános iskolában az egy szerb mellett három elsős szlovák tagozat nyílt ötvenkilenc tanulóval. A nagylajosfalvi (Padina) általános iskolában a négy osztályba kilencven szlovák nemzetiségű elsős gyermeket írattak be, az újozorai (Uzdin) iskolában pedig egy román tannyelvű első osztály nyílt. Az antalfalvi gimnáziumban harmincegy szlovák középiskolás tanul az anyanyelvén.
A Tartományi Művelődési és Oktatási Titkárság két Pentium IV-es számítógépet adott át a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskolának -- hallottuk MRAZNICA Ilona igazgatóhelyettestől. Az adományozó részéről KABÓK József másodtitkár volt jelen, valamint Miroslav KRIŠAN, az antalfalvi községi képviselő-testület elnöke és MÉRGES Sándor, a torontálvásárhelyi helyi közösség alelnöke. Az ajándékot Živa STOJKOV igazgató vette át. A diákok eddig csak elméleti oktatásban részesültek számítástechnikából, mert a gépek az iskola szükségletét szolgálják, de a most kapott két komputer a tanulók rendelkezésére áll.
Az antalfalvi községi könyvtár torontálvásárhelyi tagozata ötezer könyvvel rendelkezik. A tagsági díj 300 dinár, a diákoknak, nyugdíjasoknak és munkanélkülieknek pedig 200 dinár. A könyvtár, amely az óvoda épületében található, minden munkanapon 10 és 14 óra között várja az olvasókat.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..