home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2013.06.05.
LXVIII. évf. 23. szám

Nyugdíjasküldöttségek találkozója Topolyán — Ne bántsátok a nyugdíjasokat! — Röviden

Nyugdíjasküldöttségek találkozója Topolyán

Topolya nyugdíjas-egyesülete tapasztalatcserére hívja össze Bácska és Bánát városi és községi szervezeteinek a küldötteit, hogy véleményt cseréljenek az idős emberek szociális helyzetéről, és megoldásokat javasoljanak a gondokra. Legalább az elnökök megjelenésére számítanak, áll a meghívón, hogy legyen, aki továbbítja a helyi testületeknek az elhangzottakat, a meghozott határozatokat.
Szabadkáról teljes összetételében Topolyára utazik a nyugdíjasszervezet végrehajtó bizottsága, a nagyobb helyi szervezetek elnökeivel együtt. Az összejövetelen mindenekelőtt az idős emberek szociális helyzetéről fognak tárgyalni, illetve azokról a megoldásokról, amelyek eredményt hozhatnak a mindennapi munka során az nyugdíjasok problémáinak a megoldásában és a rászorulók felkarolásában.
Az értekezletet június 12-én 10 órai kezdettel tartják meg a nyugdíjasok otthonában. A szabadkaiak képviselői busszal utaznak Topolyára, reggel 7-kor indulnak az otthon elől.

Ne bántsátok a nyugdíjasokat!

— mondta Ivica Dačić kormányfő, miután elterjedt a hír, hogy az ügyben illetékes miniszterek, úgynevezett telefonos értekezletükön úgy döntöttek, hogy a Nemzetközi Valutaalap nyomására befagyasztják, sőt csökkentik a nyugdíjakat és egyes vállalatok dolgozóinak a fizetését, azokét, akiknek az átlagkeresete jóval nagyobb, mint a termelővállalatok alkalmazottaié.
Az utóbbira a miniszterelnök nem reagált, de a nyugdíjról kijelentette, hogy nem nehezítheti tovább az ország legszegényebb polgárainak az életét.
Erre felbátorodott a viszonylag hosszú ideje hallgató Jovan Krkoba-bić, a nyugdíjasok országos szövetségének az elnöke, aki egyben miniszterelnök-helyettes is, és kijelentette, hogy a nyugdíjasok megkapják a kétszázalékos őszi emelést, és a legszegényebb sorsú 475 731 idős ember is részesülni fog az ősszel esedékes 4000 dináros segélyben.

Röviden

A ZOBNATICAI BIRTOKRA, az újjáéledő lovassportközpontba szerveznek kirándulást a város nyugdíjasai. Érdemes élni a lehetőséggel, mivel a kirándulás ingyenes, a költségeket a birtok fedezi reklámakciója keretében — még az ebédért sem kell fizetni. Így (is) kívánja felhívni magára a figyelmet ez az egykor rendkívül sikeres tenyészet. A programba beletartozik néhány versenyszám is, előkészületként a budapesti Nemzeti Vágta tartományi selejtezőire.
A KÁTAI-TANYÁRA (Kishegyes) rendez egynapos kirándulást a nyugdíjasok palicsi helyi szervezete június 23-án (vasárnap). Azért a korai bejelentés, mert a fürdőhely idős emberei szeretnék, ha a város minden helyi szervezetéből és az otthonból is jelentkezne utas. A Kátai-tanya arról ismert, hogy minden évben számos szervezet látogat el ide, művelődési, sport- és más táborokat, tevékenységeket tartanak, a Vajdaságból oda sereglő gyermekek és fiatalok részére. Érdeklődni személyesen vagy a 069/754-202-es telefonszámon lehet Slavica Tot elnöknél.
ZASTAVA YUGO 45-ÖS GÉPKOCSIT ajándékozott a Gerontológiai Központ a nyugdíjasok egyesületének. Jóllehet az átíratása még nincs rendezve, de az egyesület már használja, ha a 33 helyi szervezet valamelyikének gondja sürgős megoldást igényel. A vezetőség küldöttsége például vele utazott el a kolubarai bányába, hogy rendezze a tüzelőanyag leszállítása körüli problémákat.
AZ ORSZÁGOS SEGÉLYEN KÍVÜL (13. fizetés?!) Ruma község tanácsa úgy döntött, hogy költségvetéséből hamarosan 4000 dinárt fizet ki annak a mintegy ezer idős embernek, akinek havi ellátmánya 15 000 és 18 000 dinár között alakul. Ez igen szép gesztus, mivel az országos segély csak a 15 000 dinárnál kisebb nyugdíjból vagy a szociális segélyből élőknek jár.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..