home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Hamarosan indulhat a személyszállítás
Kartali Róbert
2022.10.07.
LXXVII. évf. 40. szám
Hamarosan indulhat a személyszállítás

A jövő év elejétől megindulhat a vasúti személyszállítás Horgos és Szabadka között — jelentette be Kern Imre, Szabadka Város alpolgármestere, miután megtekintette a Szabadka—Szeged vasútvonal kiépítése kapcsán létrejött útfelújítási munkálatokat.

— Volt egy megbeszélés a Szerbiai Vasutak utasszállító vállalatával és a Subotica-trans Utasforgalmi Közvállalattal annak érdekében, hogy megpróbáljuk szinkronizálni az autóbuszok menetrendjét a vasútival — emelte ki Kern Imre. Szabadka alpolgármesterének elmondása szerint lehetőség van arra, hogy akár már a jövő év elejétől meginduljon a vasúti személyszállítás Horgos és Szabadka között. — A vonat minden páros órában indulna Szabadkáról, illetve páratlan órában Horgosról. Egy ilyen egyszerű menetrendhez a polgárok könnyen tudnának igazodni. Amikor vonat szállítaná az utasokat, akkor autóbusz nem indulna, úgyhogy ezzel arra is van lehetőség, hogy a Subotica-trans közvállalatot gazdaságosabbá tegyük. Nagyon szeretném, ha mielőbb létrejönne Szeged és Szabadka között a személyszállítás, hogy a magyar fél, a MÁV befejezze a beruházást.

A Szeged—Szabadka vasútvonalon egyelőre csak teherszállítás folyik, de amint megindul a gyors és hatékony személyszállítás a két város között, nem kell majd órák hosszat várni a határon a gépkocsikban — tette hozzá az alpolgármester a királyhalmi vasútállomáson, ahol a helyiek részéről egy kerékpártároló kiépítésének ötlete is megfogalmazódott.

Kern Imre arról is beszélt, hatalmas gond, hogy nagyon sokan nem veszik figyelembe a fényjelzéseket és a sorompós tiltásokat, ebből adódóan már szerencsétlenség is bekövetkezett. Mint mondta, függetlenül attól, hogy le van-e eresztve a sorompó, vagy sem, illetve működik-e a fényjelzés, vagy sem, ott, ahol van andráskereszt és/vagy stoptábla, a legjobb mindenképp megállni és szétnézni.

A teljes írást a Hét Nap október 12-ei számában olvashatják el.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..