home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hamarosan Palicsi Szüreti Napok
Hodolik Boglárka
2022.09.07.
LXXVII. évf. 36. szám
Hamarosan Palicsi Szüreti Napok

A hétvégén rendezik meg a XXXII. Szüreti Napokat Palicson.

Ercsi Hargita, a városi tanács turizmussal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagja elmondta, a program keretében a Nagyteraszon a gyümölcsök és a különféle termékek kiállítását láthatják az érdeklődők, a Vigadó nyugati szárnyában pedig kulturális és művészeti műsorra, kézművesvásárra és gyermekprogramokra számíthatnak a látogatók. A tóparti sétányon az élelmiszer-termelők mutatják be kínálatukat, valamint lesz virág- és mezőgazdaságigép-kiállítás, illetve szüreti vásár. A gasztronómiai kínálatról a Rotary Klub gondoskodik. A Palics Park Kft. infópultját a Nagyteraszon helyezik el.

— A gyümölcs- és zöldségtermelők, a borászok, pálinkafőzők a sétánytól kezdve a part teljes belső felületét elfoglalhatják. A látogatók a Rotary Klub jótékonysági eseményén a frissen sülteket, vasárnap pedig a Szüreti Nap keretében a birka- és marhapörköltet kóstolhatják meg — emelte ki Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója. 

— Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is csatlakozunk a palicsi rendezvényhez, ahova minél több látogatót szeretnénk kicsalogatni. Az idén is rostélyos ételeket szolgálunk fel, és az akció teljes bevételét jótékonysági célokra fordítjuk, illetve ösztöndíjakat adunk a diákoknak — nyilatkozta Tihomir Vasiljev, a Szabadkai Rotary Klub elnöke.

Dragutin Milković, az Arena Zabatkiensis Borlovagrend nagymestere bejelentette, szombaton délben a szüreti királynő koronázására és az év borászának a kinevezésére várják az érdeklődőket, délután 2-től pedig a borok kóstolása is megtörténik.

Fényképezte: Apró József

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..