home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Gondűző dézsafürdő
Bíró Tímea
2023.02.25.
LXXVIII. évf. 8. szám
Gondűző dézsafürdő

A fa reneszánszát éli, de sok ember számára mindig is ez az anyag jelképezte a természetességet, az otthonosságot, a melegséget. 2021 novemberében nyílt meg Adán a Cottage Spa nevű wellnessrészleg, mely a Csendes Éj vendégház részeként működik. Vajdaságban ez az egyedüli faház, ahol egy forró dézsafürdő, szauna és relaxhelyiség várja, hogy kényeztessük magunkat, megajándékozzuk fáradt testünket-lelkünket. 

Mrkšić Hugyik Ella 2020-ban vásárolta meg a férjével a szomszédságukban levő telket azzal a céllal, hogy szálláshelyet és kikapcsolódási lehetőséget nyújtson az Adán átkelőknek, megpihenőknek.

— Úgy gondolom, hogy fontos tisztában lennünk azokkal az értékekkel és adottságokkal, amelyek a térségünkben vannak. Szükség van a turizmus fejlesztésére Vajdaságban, hiszen nagyon sok lehetőség rejlik ebben a régióban is. Nem is gondolnánk, hogy milyen sokan megfordulnak például Adán, akár átutazókról beszélünk, akár kirándulókról. Mi szerettük volna ezt kihasználni, és egy meglehetősen régi álmunk vált valóra a vállalkozásunk elindításával. A környezetünkben élők egy kicsit szkeptikusak voltak azt illetően, hogy vendéglátóipari családi vállalkozás működtethető-e Adán. Mi rendületlenül hittünk a dologban, ezért céget nyitottam, és pályáztunk a Prosperitati startuppályázatán. Mivel nem tudtam épületfelújításra pályázni, a történet végét tettük az elejére, vagyis a szaunával és a sparészleggel indultunk a pályázaton, melyet sikeresen meg is nyertünk. Így tudtuk felépíteni a faházat a benne levő szaunával és relaxhelyiséggel. Azért adtuk neki a Cottage Spa nevet, hogy a külföldiek is azonnal tudják, milyen stílust képviselünk. Mivel ez is teljesen eltér a megszokottól, ilyen tekintetben is, mondhatni, úttörők vagyunk Vajdaságban. Természetesen ott volt a rizikófaktor, hogy vajon ez tetszeni fog-e az embereknek, vagy sem, de mindenképp a saját elképzeléseinket szerettük volna megvalósítani, és nem a megszokott kikapcsolódási lehetőséget kínálni a vendégeknek. Számunkra nagyon fontos volt a régi dolgok újrahasznosítása, a kreatív, innovatív megoldások, ezért felújított bútorok, építőelemek, eszközök találhatóak a wellnessrészlegben. Mára már megnyugodtunk, tetszik ugyanis az embereknek, amit létrehoztunk — tudtuk meg a tulajdonostól.

A kreativitás itt nem ért véget, mivel már a megnyitáskor sokan érdeklődtek a szálláshelyek iránt, ezért a házaspár úgy döntött, hogy a szaunaszezon elmúlásával a relaxhelyiséget szálláshellyé alakítja. Ennek köszönhetően nyáron gyakran térnek be ott aludni vágyó vendégek a szálláshelyre.

— Nem szerettünk volna nagyüzemi szinten működni, nekünk az intim, kisebb méretű, barátságosabb hangulatú vendéglátás felel meg, ezért hatfős a finn szaunánk és szintén hatfős a székely dézsánk is. A finn szaunában általában 80-90 fokos a hőmérséklet, egy száraz szaunáról van szó. Nálunk még gyerekcipőben jár, de külföldön rendkívül népszerű és megszokott a szaunaszeánsz, ezért mi is felvettük a szolgáltatásaink közé, és nagy kedvenc lett. Én vezetem a szeánszot, mely a szaunázást lenyűgöző élménnyé teszi, hiszen zenéket és illatokat válogatok hozzá, mézet, kakaóvajat, peelingeket használunk közben. Akár születésnapra, csajos estre is lehet kérni szolgáltatásként, és már vannak olyan visszajáró társaságok, amelyek rendszeresen részt vesznek a szaunaszeánszokon. Olyan edzett szaunázóink is vannak, akik számára hidegen hagyjuk a székely dézsa vizét, és meg lehet mártózni benne szaunázás közben, de a vendégeink többsége fölfűtve kéri. Fatüzelésű dézsáról beszélünk, melynek a vizébe tengeri sót teszünk. Odafigyelünk arra, hogy rendszeresen tisztítsuk a vizet, mely minimum 37 fokos. Sokan ezt a természetességet keresik és értékelik, hogy fából készült, így az illata is egyedi, illetve nem úgy működik, mint egy jakuzzi — mesélte a tulajdonosnő, és elmondta még, hogy a vendégek a masszázst is igényelték mint szolgáltatást, ezért elvégzett egy masszázsképzést, és a relax-, illetve a gyógymasszázs kombinációjával kényezteti a vendégeket. Ez egy kézi, olajos masszázs, mely peeling és Himalája-köves kezelés is egyúttal.

Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy leginkább a fiatal felnőttek és a kisgyerekes szülők keresik az adai wellnessrészlegben a kikapcsolódási lehetőségeket. A helyszín születésnapok és lánybúcsúk megtartására is alkalmas, erre is volt példa. A szaunaszeánsz és a dézsafürdőzés mellett a társaság a szabadban piknikezve ünnepelt.

— Ha minden jól alakul, akkor a tavasszal kezdjük el az egyik apartman megépítését, és szeretnénk a nyárra befejezni. A terv az, hogy körülbelül húsz fő számára tudjunk szálláshelyet kínálni. Mindegyik apartman különböző szín- és stílusvilágot fog képviselni. Addig is változatlanul működik a wellnessrészleg és a már meglévő szálláshely. Itt vagyunk az embereknek, és a rengeteg ajándékutalvány megvásárlásából látjuk, hogy sokan szeretnek egymásnak élményt ajándékozni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..