home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Felújítási munkálatok és ajándék
D. J.
2004.09.22.
LIX. évf. 38. szám

Tavaly a helyi közösség, a begaszentgyörgyi község, valamint a tartományi és a köztársasági kormány támogatásával jelentős felújítási munkálatokat végeztek a tordai általános iskolán, az egészségházon, az ifjúsági otthonon, a régi községházán, részben a művelődési otthon és a helyi közösség épületén...

Tavaly a helyi közösség, a begaszentgyörgyi község, valamint a tartományi és a köztársasági kormány támogatásával jelentős felújítási munkálatokat végeztek a tordai általános iskolán, az egészségházon, az ifjúsági otthonon, a régi községházán, részben a művelődési otthon és a helyi közösség épületén, amelyek értéke több millió dinár.
A középületek tatarozása ezekben a hetekben folytatódik. A Tartományi Oktatási és Művelődési Titkárság hozzájárulásával (a helyi közösség és a begaszentgyörgyi község közreműködésével) az iskola épületén kicserélik a tetőablakokat, megjavítják a kazánt, a fűtőtesteket, a vizesgócot, új tető kerül a tornateremre és új vizesgóc is épül. Emellett befestik a művelődési ház külső falait és belső helyiségeit. A munkálatokat az újvidéki Pannónia Szövetkezet végzi.
BUNYIK Zoltán tartományi oktatási és művelődési titkár a tanév kezdetén a begaszentgyörgyi községben járt, ellátogatott a tordai és a karaðorðevói általános iskolákba. Mindkét intézménynek átadta a titkárság értékes ajándékát, egy-egy korszerű számítógépet teljes felszereléssel.
Tordán köszöntötte a tanulókat és a tanárokat, majd elmondta, hogy az illetékes tartományi titkárság az elmúlt időszakban a lehetőségekhez mérten igyekezett javítani az iskolák helyzetén, próbálta kiküszöbölni a problémákat. Sokat tett az iskolák felújításáért is. Bunyik Zoltán reményét fejezte ki, hogy a megkezdett folyamat folytatódik és a jövőben is azok az erők maradnak hatalmon, amelyeknek érdeke az oktatási intézmények fejlesztése, a felszerelés bővítése, az anyanyelvű oktatás fennmaradása. DOBAI János, a begaszentgyörgyi község alpolgármestere labdákat adott át a tanulóknak. Az ajándékokat PÉTER Ferdinánd, az iskola eddigi igazugatója, és VAJDA János, az újonnan kinevezett igazgató köszönte meg.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..