Felsőkategóriás autók (5.)
Lábadi Loránd
2020.12.09.
LXXV. évf. 49. szám
Felsőkategóriás autók (5.)

A sportkocsik osztályában csak néhány autógyár tud versengeni egymással és a tisztelt vásárlók kegyeiért, aminek köszönhetően a minőség a legmagasabb szinten van. Kevesebb csúcsmodell, sokkal precízebb kidolgozás — ez az, ami jellemzi ezeket az autókat. Nagy hangsúlyt helyeznek a mechanikai és az elektronikai újdonságokra, na meg természetesen a külsőre, mely valójában eladja az autót. Ezért valamennyi modell alacsony fekvésű, így kifejezésre jut a szép vonalvezetés, mely egyúttal az aerodinamikai követelményeknek is megfelel. A legismertebb modellek közül a Ferrari vezet, de ez a vélemény természetesen eltérő, mivel vannak, akik a Lamborghinit vagy a Bugattit tartják minden idők legszebbjének és legjobbjának. Most ismerjünk meg néhányat a felsőkategóriás modellekből.

A Lexus egy régebbi modellje is a figyelem középpontjában volt, mivel a Toyota sem szeretne lemaradni a versenyben. A gyártott autók teljesítik a felsőkategóriás besoroláshoz szükséges feltételek java részét, ami nem is kérdés a japán autógyártás egyik leghíresebbje és legismertebbje esetében. A fejlesztések ugyanolyan nagy intenzitással folynak, mint a Ferrarinál vagy a Mercedesnél, de sorolhatnánk tovább is, mivel ezek a gyárak nem ismernek tréfát a minőségben. A Lexus LS modellnek öt generációja van, és ezek 1989 óta vannak gyártásban. Hossza 5235 mm, szélessége 1900 mm, magassága 1460 mm, öntömege 2380 kg, az üzemanyag fajtája benzin. Az erőforrás V6-os, mely a hátsó kerekekre adja le a 359 lóerő teljesítményt. Gyorsulása 100 km/h sebességre 4,4 s, végsebessége 250 km/h. A sportautók és a célzottan üzletembereknek, politikusoknak készült modellek is potenciális versenytársai a többi autónak, mely ebben a kategóriában szerepel.

A Jaguar mint márkanév először 1935-ben jelent meg, és már ekkor a felsőkategóriás autók családjába sorolták be, a precíz tervezésnek és legyártásnak köszönhetően. A Jaguar SS modellek az 1938/39-es évekből az elegancia és a tökéletesség képét vetítik elénk. A Mark IX is az 1958-tól 1961-ig forgalmazott autók egyik legszebbje, mely a tehetősebbeknek készült. Hossza 4991 mm, szélessége 1905 mm, magassága 1600 mm, öntömege 1814 kg. A benzinüzemű motor 3781 cm3 hengerűrtartalommal 220 lóerőt (164 kW) visz át a kerekekre. A legújabb típusok már a legújabb kor műszaki vívmányait hozzák, és számos más újdonságot is tartogatnak. A cég az angol normák szerint működik, nagy hangsúly van a kidolgozáson, és csakis a legjobb minőségű anyagokat használja. A vásárlók döntő többsége tehetősebb, és ezért fontos hűnek lenni a régi, jól bevált hírnévhez. Remélhetően ez így marad a jövőben is.

A következő a Tesla márkájú autó, mely a legszebb kocsik kategóriájában is részt vehetne, mivel a vonalvezetése a legmodernebb, lehet, hogy egyesek számára már-már futurisztikus is. A cég az elektromos autók kifejlesztésével hozható szoros kapcsolatba, és ha villanyautó, akkor Tesla. Az egyik régebbi kiadású az S 90D, mely tisztán elektromos, egyúttal önvezető. Hosszúsága 4970 mm, szélessége 1960 mm, magassága 1450 mm, öntömege 2123 kg. A villanymotor teljesítménye 425 lóerő (310 kW), végsebessége 250 km/h, gyorsulása 100 km/h sebességre 4,4 s. A különlegességek közül nagyon sok olyan elemet meg lehetne említeni, amely miatt ez az autó kiválik a többi hozzá hasonló gépkocsi közül. A belső kidolgozás a luxushatást tükrözi, mindemellett a műszaki megoldások is ámulatba ejtőek. A legújabb Tesla a Model S, mely 2021-ben kerül forgalomba, de már most tudható, hogy a legfelsőbb kategóriában fog tanyázni nagyon hosszú ideig. Amit tudni lehet róla, az a hatótávolság, mely 840 km, végsebessége 320 km/h, gyorsulása 100 km/h sebességre 2 s. Az összkerékmeghajtás segítségével biztosabban mozog bármilyen minőségű úton, egyúttal jobban gyorsul is.

Az Audi márkanév kötelezően a felsorolás résztvevője, mivel messzemenően teljesít minden követelményt, mely nélkül nem kerülhetne a legjobbak közé. A név hallatán nem lehetnek aggályaink, hiszen a név kötelez. Az R8 Coupe régebbi, de még ma is felveszi a kesztyűt, hogy megszerezze magának a méltó helyet. A modell hosszúsága 4426 mm, szélessége 1940 mm, magassága 1240 mm, öntömege 1555 kg. A benzinüzemű, 10 hengeres V motor 5204 cm3 hengerűrtartalommal 610 lóerő (454,9 kW) teljesítményű. Végsebessége 330 km/h, gyorsulása 3,2 s, az automata sebességváltó 7 fokozatú. Kora egyik legszebb autója volt.

A felsorolt gépkocsikon kívül még sok bekerülhetne a felsőkategóriás autók csoportjába. Folytathatnánk a sort, hiszen az autógyártás nagyjai már hosszú évtizedek óta csak a legjobb kocsikat dobják piacra, és állandóan azon dolgoznak, hogy jobbak legyenek a másiknál. Nekünk, vásárlóknak csak a válogatás marad, mely nem is olyan egyszerű, és talán nem is tudna mindenki okosan dönteni, mivel ami az egyik autónál alapfelszereltség, az a másiknál mint kérésre rendelhető szerepel, de valamiben más, mint az előző. A lényeg, hogy ha van több tízezer eurónk, és azt egy felsőkategóriás autóra szeretnénk elkölteni, akkor fel van adva a lecke, válasszuk a legszebbet és a legjobbat.

(Vége)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mérföldkő rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..