home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Ezrek példaképei
Lackó Linda
2014.11.19.
LXIX. évf. 47. szám
Ezrek példaképei

Rubint Réka és Schobert Norbert október 18-án Zomborban egy 45 perces közös edzést tartott az ottani közönségnek. A torna végén minden rajongónak teljesítették a kívánságát: fényképezkedtek velük, aláírásokat osztogattak, beszélgettek, az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokkal látták el az érdeklődőket. A tévéből ismert magyarországi fitneszházaspár nagyot nőtt a szerbiai rajongók szemében ezzel a közvetlen hozzáállásával.

Az edzés után én is szóba elegyedtem velük, az életükről, a mindennapjaikról, a közös szenvedélyükről kérdeztem őket.

Milyen érzés volt itt, Szerbiában először edzést tartani? Milyennek tartjátok az itteni közönséget?

Rubint Réka: A közönség nagyon jó volt, és csodálatos, lelkes csapat várt bennünket! Nagyon jól éreztük magunkat! Igen, először vagyunk itt, de nem utoljára, hiszen Szabadkán hamarosan megnyílik az üzletünk, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ennek apropójából gyakrabban jövünk majd ide.

Schobert Norbert:Nagyon szép és jó volt itt, Zomborban! Mind a szerbek, mind a magyarok barátságosak voltak. Jó látni, hogy a sport összehozza az embereket. Nekünk valójában ez is a célunk: a sport szeretetét közvetíteni mindenki felé, hiszen a mozgás nincs korhoz kötve, bárki megteheti, aki úgy érzi, ezáltal javul a közérzete és az egészsége.



* Mikorra várható az üzlet megnyitója?

Schobert Norbert:Valószínűleg még ebben az évben, szerintem november folyamán. Mindenesetre idejében értesítjük majd a sajtó képviselőit.

* Térjünk át egy kicsit a családra. Hogy tudjátok egyeztetni a szülői feladatokat és a sportolást?

Rubint Réka: — Szerencsés helyzetben vagyok, mert a munkámat szeretem a legjobban, és mivel a gyerekeket rengeteg rendezvényre elvisszük magunkkal (értem ezen az alakreformtáborokat és az egyéb fellépéseinket), ezért nekik ez teljesen természetes. Olyan ez, mint amikor egy fodrász gyereke hajat vág, egy divattervezőé pedig ruhákat rajzol. A mi gyerekeink sportolnak. Ez az életük része, és teljesen hozzászoktak már.

Schobert Norbert: — Hétköznap üzletember vagyok, a cégemnek vagyok az igazgatója és a tulajdonosa. Este családapa és férj, hétvégén pedig fitneszedző. Ilyen egyszerű.



* Három gyermeketek van: Lara, Norbika és Zalán. Ők mindannyian sportolnak?

Rubint Réka: — Igen, mind a hárman! Norbika versenyszerűen teniszezik, Lara lovagol és teniszezik, Zalán pedig még kicsi, három és fél éves, de ő is aktívan sportol, már amennyit játékos formában lehet.

* Réka, hogyan tudod magad három gyerek után is ennyire formában tartani?

— Tudatos táplálkozással és rendszeres mozgással. Nincs olyan nap, hogy ne mozognék, ne sportolnék valamit. Nem a külalak miatt, hanem azért, mert a mozgás olyan energiákat szabadít fel, amelyeket véleményem szerint semmilyen más elfoglaltság vagy tevékenység nem tud.



Norbi, nem is olyan régen egy életmentő műtéten estél át, de most már nagyon jó színben vagy. Hogyan tudtál ilyen rövid idő alatt felépülni?

— Azt gondolom, hogy az embert az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a rendszeres mozgás segíti a felépülésben. Nekem is sikerült, mert elszánt voltam, és csak arra törekedtem, hogy meggyógyuljak.

* Réka, hogyan tudsz mindig ilyen boldog lenni?

— A boldogság belülről fakad. Az embernek a legtöbbet önmagával kell foglalkoznia, a lelkiállapotával. Ha ez sikerül, illetve rutinná válik,  akkor mindig boldog és mosolygós — zárta a beszélgetést Rubint Réka.

Számomra és a jelenlevőknek is feledhetetlen élmény volt a fitneszházaspárral való találkozás, edzés és beszélgetés. Reméljük, a jövőben is találkozhatunk majd velük!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..