home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Eltemették dr. Tóth Lajost
2012.07.18.
LXVII. évf. 29. szám
Eltemették dr. Tóth Lajost

Ismét elment egy jeles emberünk, a délvidéki magyar nyelvű oktatás és nevelés, felsőoktatásunk, közéletünk kiemelkedő személyisége. A szabadkai Bajai úti temetőben családtagjai, tanítványai és tisztelő mély részvétével örök nyugalomra helyezték a 88 éves korában elhunyt dr. Tóth Lajos nyugal...

Ismét elment egy jeles emberünk, a délvidéki magyar nyelvű oktatás és nevelés, felsőoktatásunk, közéletünk kiemelkedő személyisége. A szabadkai Bajai úti temetőben családtagjai, tanítványai és tisztelő mély részvétével örök nyugalomra helyezték a 88 éves korában elhunyt dr. Tóth Lajos nyugalmazott egyetemi tanárt, a Vajdasági Magyar Tudományos Társaságnak, a Magyarságkutatató Tudományos Társaságnak, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének, az MTA határon túli köztestületének a tagját.
Dr. Tóth Lajos a drávaszögi Csúzán született 1924-ben. Tanulmányai elvégzése után Kopácson, Brčkóban, Vörösmarton és Szabadkán tanítóskodott, később általános iskolai igazgató, tanügyi tanácsos lett, majd a Tanárképző Főiskola tanára és igazgatója. 1975-től docens volt az Újvidéki Egyetem Természettudományi Karán, rendes egyetemi tanárként vonult nyugdíjba 1989-ben.
Dr. Tóth Lajos számos könyvet, tankönyvet, tanulmányt, szakcikket írt, az oktatás és tudomány terén kifejtett tevékenységéért több elismerésben részesült.
Közvetlenül a halála előtt odaítélték neki a Szabadka város Díszpolgári címet, amelyet szeptember 1-jén már csak a családtagjai vehetnek át.
Emlékét megőrizzük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..