home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Elfogadták Szabadka alapszabályának módosítási javaslatát
vas
2013.03.06.
LXVIII. évf. 10. szám

A szabadkai képviselő-testület nyolcadik rendes ülésén összesen 19 napirendi pont szerepelt. Döntés született három részletes városrendezési terv kidolgozásáról is, így napirenden szerepelt a Palicsi-tó keleti partjának, a Gát helyi közösség területén található Mayer Ottmár és Đakovói utcáinak és Alsótavankút térségének szabályozása.

Rent hoztak  Szabadka város alapszabályzata módosításának megkezdéséről. A módosítási alapján a nemzetiségi viszonyok tanácsának összetételét, mely szerint a tanácstagokat úgy kell megválasztani, hogy egyik közösség se legyen többségben, illetve minden képviselő egyenlő jogokat élvezzen. A másik területet érintő módosítás az ifjúságról szóló törvénnyel való összehangolást érinti, amely lehetővé teszi az ifjúsági iroda létrehozását.
Napirendre került a Szabadkai Egészségház egészségügyi intézmény alapításáról szóló rendelet módosítása és kiegészítése, illetve a Szabadkai Gyógyszertár feletti alapítói jogok átvételéről szóló rendelet módosítása és kiegészítése, amelyeket többségi szavazattal elfogadtak a képviselők.
A városi képviselő-testület elfogadta hét, önkormányzati alapítású művelődési intézmény statútumának módosítását, ami azt jelenti, hogy azok révén a nemzeti tanácsoknak lehetősége lesz beleszólnia a Lifka Sándor Art Mozi, a Gyermekszínház, a Városi Múzeum, a Történelmi Levéltár, a Képzőművészeti Találkozó, a Kosztolányi Dezső Színház és a dr. Vinko Perčić Képtár vezetőségeiben helyet foglaló tagok kinevezésében és döntéshozatalukban.
A képviselők felmentették Goran Kambertet az SOS Zsinagóga Felújítására és Helyreállítására Létesített Alapítvány igazgatóbizottságának tagságából, akinek helyére Mijo Mandićot nevezték ki. Szerb Haladó Párt képviselői kérvényezik, hogy az önkormányzat állítson ki egy kimutatást arról, hogy az utóbbi húsz évben mekkora összegeket különítettek el a Zsinagóga felújítására és miért nem láthatóak az eredmények ennyi idő után. Szerinte a kimutatás után láthatóvá válik majd, hogy mire fordították az adófizetők pénzét.
Emellett döntöttek a Sonja Marinković Általános Iskola és a Vegyészeti Technológiai Iskola önkormányzati bizottságok iskolaszékek tagjainak felmentéséről, újak kinevezéséről is.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..