home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Elektronikus iratkozás a törökbecsei óvodába
Zséli Ágnes
2020.04.17.
LXXV. évf. 15. szám
Elektronikus iratkozás a törökbecsei óvodába

Törökbecse községben április 1-jétől elektronikus módon írathatják be a szülők gyermekeiket a Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézménybe. A rendkívüli helyzetre való tekintettel sem a bölcsőde, sem az óvoda nincs nyitva, ezért a szolgáltatás költségeit sem kell fizetni.

Svetlana Blažin, a törökbecsei iskoláskor előtti intézmény pedagógusa kiemelte, az elektronikus beíratáshoz a szülőknek semmiféle iratért nem kell sorba állniuk.

A szakember közölte, mindez újdonság ugyan, de az online beiratkozási folyamat gyors és hatékony, emellett a szülőknek is könnyebb, hiszen ezt az eUprava internetes oldalon tehetik meg. A családoknak sem az anyakönyvi kivonatot, sem munkahelyi vagy lakóhelybizonylatot nem kell igényelniük, hiszen az intézmény a hálózatrendszer segítségével beszerzi a szükséges dokumentumokat.

— Fontos még azt is kiemelnem, hogy a bölcsőde és az óvoda nem működik, az iskoláskor előtti gyermekekkel azonban az óvónők napi szinten kapcsolatban vannak. Ez annyit tesz, hogy a közösségi oldalon létrehozott csoporton belül az óvónők a kicsiknek linkeket, animációs filmeket, kifestőket küldenek, mely aktivitásokról a nap végén írásbeli beszámolót készítenek. Ez alapján kísérhetjük azt, hogy egy-egy napon hány gyermekkel foglalkoztunk. Lehetővé tettük, hogy a pszichológusunk, a pedagógus, tehát én is, abban az esetben, ha szükség mutatkozik rá, tanácsokkal segítsük a szülőket. Az elmúlt három hét tapasztalatai azt mutatják, hogy az új munkamódszer sikeresen működik. A legfontosabb, hogy megőrizzük az egészséget — hangsúlyozta a pedagógus. Ezután még hozzátette: — A beiratkozáshoz kapcsolódó információkat a honlapunkon is közzétettük, emellett pedig a szülőket plakátokon, Viberen és a Facebook közösségi oldalon is folyamatosan értesítjük. Reméljük, hogy április 1-jétől az intézményünkbe sok törökbecsei gyermek beiratkozik majd.

Az eUprava internetes oldalon egy online űrlap kitöltésével május 15-éig írathatják be a törökbecsei szülők gyermekeiket a Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézménybe.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..