home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Együtt, mindannyian
Tóth Tibor
2009.12.16.
LXIV. évf. 50. szám
Együtt, mindannyian

Szerkesztőségünk tagjai és a hajdújárási közönség - Szabó Attila felvételeSzerkesztőségünk szerdán Hajdújáráson élőújságot tartott, melyen bemutatta az immár 13. Vajdasági Magyar Kalendáriumát. A helyi közösség nagytermében összegyűlt közönséget Haskó István, a hajdújárási helyi közösség el...

Szerkesztőségünk tagjai és a hajdújárási közönség - Szabó Attila felvétele

Szerkesztőségünk szerdán Hajdújáráson élőújságot tartott, melyen bemutatta az immár 13. Vajdasági Magyar Kalendáriumát. A helyi közösség nagytermében összegyűlt közönséget Haskó István, a hajdújárási helyi közösség elnöke köszöntötte, majd Krekity Olga, az est műsorvezetője, a Hét Nap újságírója, szerkesztője lépett pódiumra, és üdvözölte a megjelenteket, vendégeinket, szerkesztőségünk tagjait: Dévavári Zoltánt, a VMSZ alelnökét, Dudás Károlyt, a Hét Nap főszerkesztőjét, a VMMSZ elnökét, Orosz Ibolya főszerkesztő-helyettest, Tóth Líviát, a lapunk mellékleteként megjelenő Bánáti Újság szerkesztőjét, Szabó Attilát, Szalai Attilát, Perisity Irmát, Tomek Viktort, Lackó Ildikót és Tóth Tibort. Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője köszöntőjében elmondta, hogy Hajdújárásra mindig szívesen jön a Hét Nap, hiszen itt mindig szeretettel fogadják.
- Hamarosan szabadabban mozoghatunk, szabadabban utazhatunk a világban, s úgy néz ki, hogy anyaországunk is másként viszonyul hozzánk. Sólyom László köztársasági elnök után december 16-án Orbán Viktor egykori és leendő magyar miniszterelnök érkezik közénk, s bátorít bennünket. Azt hiszem, hogy a hajdújárásiak nagy részét nem kell felszólítani, hogy iratkozzanak fel a vajdasági magyar választói névjegyzékre, hiszen nagy részük mindezt már megtette. Ez nem pártügy, hanem az egész közösség ügye. Nagyon fontos, hogy színt valljunk, hogy vállaljuk magyarságunkat. Ha bátrak leszünk, akkor a sors megjutalmaz bennünket azzal, hogy végre saját kezünkbe vehetjük sorsunk irányítását, miénk lesznek iskoláink, művelődési házaink, a tájékoztatási eszközeink - mondta többek között Dudás Károly, majd megnyitotta Szalai Attilának, hetilapunk karikatúristájának a kiállítását.
A köszöntő után Szalma Réka, a Petőfi Sándor Általános Iskola 5. osztályos tanulója Jót játszottam című fogalmazását olvasta fel, majd a Mentor tehetségkutató verseny résztvevője, a csantavéri Veréb Ervin A szegény ember fiának történetét adta elő nagy sikerrel. A Lifka Sándor Művelődési Egyesület szólóénekese, Fábián Mónika gyimesi népdalokat adott elő, majd a Csillag születik tehetségkutató verseny 2007. évi győztese, a csantavéri Utasi Árpád mesemondó lépett színpadra. A Bugyuta ember című mese nagy sikerű előadása után szerkesztőségünk hű munkatársa, Perisity Irma Hajdújárásról szóló írását olvasta fel, majd Kozma Réka 5. osztályos tanuló a Rossz Jankó című mesét mondta el. A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének tagjai közül Simonyi Lili Ady-verseket zenésített meg és adott elő, Szarka Ákos pedig Majtényi Mihály: Bige Jóska házassága című művéből mondott részleteket. Tóth Lívia, a Bánáti Újság szerkesztője, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke egy jegyzetét olvasta fel, utána pedig Csőke László 7. osztályos tanuló Móricz Zsigmond: Rektor bácsi című elbeszéléséből mutatott be egy részletet. A műsor zárórészében a noszai Hinga ME Z. Németh István: Hócompóc bohócai című előadásából mutatott be részleteket, a hajdújárási Lifka Sándor ME Rekötye népdalköre Elveszett a lovam címmel vajdasági népdalokat adott elő, végül pedig a Holdfény tánccsoport látványos rock & roll-t mutatott be. Szerkesztőségünk a közönséget is megjutalmazta: a tombolasorsolás alkalmával a szerencsések Vajdasági Magyar Kalendáriumot, Hét Nap-előfizetést, valamint egy Szalai Attila-karikatúrát is nyerhettek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..