home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Egyre több az üdülési lehetőség Topolyán
Bíró Tímea
2017.12.06.
LXXII. évf. 48. szám
Egyre több az üdülési lehetőség Topolyán

Egy új színfoltja lesz a városnak, hiszen fürdőkomplexum van épülőben.

Topolya város eddig is büszkélkedhetett az odalátogató fürdőzők számával. Az idősek és a fiatalok körében egyaránt közkedvelt üdülési központban akár több napon át is kikapcsolódhatnak a vendégek. Egy új színfoltja lesz a városnak, hiszen fürdőkomplexum van épülőben.


A szerző felvételei

Az egykori Vénusz szabadidőközpont helyéről munkagépekkel távolították el a romokat, és októberben megkezdődtek az újabb munkálatok. A város központjában található üdülőhely és kikapcsolódásra szánt komplexum helyén első körben a fürdőhöz szükséges kutakat fúrják ki. Egy termálvizes, egy hideg vizes, nagy sportmedence és egy gyermekmedence épül, illetve a termálvíz a létesítmény fűtésére is felhasználható lesz. A lelőhelyén még 40 fokos termálvíz a felszínre hozva 36-37 fokos lesz.

A 25 millió dináros beruházású fürdő munkálatainak szakmai felügyeletével az újvidéki Tehnoproing céget bízták meg.

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere elmondta, hogy a szabadidőközpont egy sportkomplexum részévé kell hogy váljon.

— A futballstadion újraépítésén és a teniszpálya kialakításán kívül lesz egy sétány is. Az idelátogatók rendelkezésére fedett fürdőmedencék állnak majd, melyeket télen is használhatnak. Fontos, hogy az idősek és a gyógykezelésre szorulók számára is lehetőséget nyújtsunk termálvizes medencék által. Tervezés alatt áll az üdülőközpont, a nagyságát illetően jelenleg még nem tudok pontos számadatot mondani. Közpályáztatáson van a kútfúrás, jelenleg épp a furat tisztítása tart. A lelőhelyén — 550 méter mélyen — még 40 fokos víz működteti majd a termálvizes medencét, ezenkívül pedig akár padlófűtésre is tudjuk használni. A másik furat 120-130 méter mély, ez teszi lehetővé a hideg vizes medencék működését. A munkálatok jól haladnak. Nemrég megtekintettük a furatokat, és működőképesek. A pályázaton elnyert 25 millió dinárból készül el a két kút. Nagyon fontos szempont, hogy a polgárok szorgalmazták az üdülőközpont létrejöttét.

A topolyai és környékbeli lakosok már nagyon várják a fürdőkomplexum elkészülését, hiszen télen is szeretnének üdülni, illetve a termálvíz jótékony hatására szorulóknak ezentúl majd nem kell messzire utazniuk a gyógyulásuk érdekében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..