home 2023. február 03., Balázs napja
Egyre több az üdülési lehetőség Topolyán
Bíró Tímea
2017.12.06.
LXXII. évf. 48. szám
Egyre több az üdülési lehetőség Topolyán

Egy új színfoltja lesz a városnak, hiszen fürdőkomplexum van épülőben.

Topolya város eddig is büszkélkedhetett az odalátogató fürdőzők számával. Az idősek és a fiatalok körében egyaránt közkedvelt üdülési központban akár több napon át is kikapcsolódhatnak a vendégek. Egy új színfoltja lesz a városnak, hiszen fürdőkomplexum van épülőben.


A szerző felvételei

Az egykori Vénusz szabadidőközpont helyéről munkagépekkel távolították el a romokat, és októberben megkezdődtek az újabb munkálatok. A város központjában található üdülőhely és kikapcsolódásra szánt komplexum helyén első körben a fürdőhöz szükséges kutakat fúrják ki. Egy termálvizes, egy hideg vizes, nagy sportmedence és egy gyermekmedence épül, illetve a termálvíz a létesítmény fűtésére is felhasználható lesz. A lelőhelyén még 40 fokos termálvíz a felszínre hozva 36-37 fokos lesz.

A 25 millió dináros beruházású fürdő munkálatainak szakmai felügyeletével az újvidéki Tehnoproing céget bízták meg.

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere elmondta, hogy a szabadidőközpont egy sportkomplexum részévé kell hogy váljon.

— A futballstadion újraépítésén és a teniszpálya kialakításán kívül lesz egy sétány is. Az idelátogatók rendelkezésére fedett fürdőmedencék állnak majd, melyeket télen is használhatnak. Fontos, hogy az idősek és a gyógykezelésre szorulók számára is lehetőséget nyújtsunk termálvizes medencék által. Tervezés alatt áll az üdülőközpont, a nagyságát illetően jelenleg még nem tudok pontos számadatot mondani. Közpályáztatáson van a kútfúrás, jelenleg épp a furat tisztítása tart. A lelőhelyén — 550 méter mélyen — még 40 fokos víz működteti majd a termálvizes medencét, ezenkívül pedig akár padlófűtésre is tudjuk használni. A másik furat 120-130 méter mély, ez teszi lehetővé a hideg vizes medencék működését. A munkálatok jól haladnak. Nemrég megtekintettük a furatokat, és működőképesek. A pályázaton elnyert 25 millió dinárból készül el a két kút. Nagyon fontos szempont, hogy a polgárok szorgalmazták az üdülőközpont létrejöttét.

A topolyai és környékbeli lakosok már nagyon várják a fürdőkomplexum elkészülését, hiszen télen is szeretnének üdülni, illetve a termálvíz jótékony hatására szorulóknak ezentúl majd nem kell messzire utazniuk a gyógyulásuk érdekében.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..