home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Délvidéki magyar golgota 1944–45
K. N.
2013.05.08.
LXVIII. évf. 19. szám
Délvidéki magyar golgota 1944–45

Könyvbemutató a szabadkai főkonzulátuson

— A megbékélés közelgő napja előtt abban a reményben adtam helyet a kiadvány bemutatásának, hogy az 1944-ben ártatlanul meggyilkolt magyar áldozatok mielőbb jelölt sírokban nyugodhassanak — mondta Korsós Tamás főkonzul azon a könyvbemutatón, amelyen a Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944—45 Alapítvány gondozásában megjelent tizenöt magyar és két szerb szerző írását tartalmazó kiadvány került ismertetésre. A kötet a 2011-ben Budapesten megtartott 1944/45-ös délvidéki atrocitásokat tárgyaló konferencián elhangzott felszólalásokat tartalmazza. A Délvidéki magyar golgota 1944—45 címmel megjelent könyvről és az abban leírt tragédiáról ezúttal Cseresnyésné Kiss Magdolna, Csorba Béla és Botlik József, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára beszélt.
Mint mondták, a megbékéléshez, a lelkek felszabadításához az kell, hogy őszintén beszélhessünk a történtekről. Ennek viszont elengedhetetlen része, hogy a szerb történészek és a közélet alakítói végre szembenézzenek múltjukkal, mert nem történhet meg a megbékélés, ha továbbra is a megszépített, mítoszokkal teletűzdelt hamis történelemképhez ragaszkodnak. Nem szerencsés továbbá a fasiszta, náci szavakkal való dobálózás sem, hiszen a halott ellenség többé nem ellenség. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..