home 2024. február 26., Géza napja
Online előfizetés
Délvidéki lakodalmas zenekarok sikere
K. F.
2007.07.11.
LXII. évf. 28. szám
Délvidéki lakodalmas zenekarok sikere

A Martonosi Révész Együttest csak egy lépcsőfok választotta el a győzelemtől, de a második hely is óriási teljesítmény a jól teljesítő lakodalmas zenekarok mezőnyében - Frank Yvette felvételeNem szokatlan a szegedi helyi napilaptól, hogy olvasóit ,,megmozgató” rendezvényeket szervez. A...

A Martonosi Révész Együttest csak egy lépcsőfok választotta el a győzelemtől, de a második hely is óriási teljesítmény a jól teljesítő lakodalmas zenekarok mezőnyében - Frank Yvette felvétele

Nem szokatlan a szegedi helyi napilaptól, hogy olvasóit ,,megmozgató” rendezvényeket szervez. A Délmagyarország és a megyei Délvilág szerkesztősége számtalan ismert esztrádművészt - többek között Koncz Zsuzsát, Demjén Ferencet, Sztevanovity Zoránt, Fenyő Miklóst - hívott meg, és ezzel kedveskedett előfizetőinek, meg a város zeneszerető közönségének. De kiadta az olvasók által beküldött receptek gyűjteményét is, melyet azután mesterszakácsok ,,teszteltek”, s olyannyira sikeres lett a vállalkozás, hogy eddig több mint 13 000 példányban kelt el a könyv. Az olvasókkal való kapcsolattartás egyik sikeres eszközének tartják azt is, hogy a Délmagyarország kisorsolt előfizetői számára ingyenes jegyeket biztosítanak a híres-neves cirkuszok szegedi vendégszereplésére vagy különféle sportrendezvényekre.
Az idén 97 éves helyi lap tavasszal ezeknél is nagyobb formátumú vállalkozásba kezdett: megszervezte a lakodalmas zenekarok első versenyét. Az ötletadó gazda V. Fekete Sándor, a Délmagyarország és Délvilág napilapok főszerkesztő-helyettese volt, aki ,,szintén zenész”, azaz civilben zenetanár, és saját zenekarában is penget. Nos, az ötletet nagyszabású szervezőmunka követte, majd áprilisban már sor is kerülhetett a selejtezőkre.
- Összesen 20 zenekar jelentkezett a versenyre, közöttük három a Délvidékről - mondja a főszerkesztő-helyettes. - Négy selejtezőt tartottunk: Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Makón, majd a döntő következett a szegedi sportcsarnokban. Itt 4500 néző szurkolta és táncolta végig a kiváló együttesek számait, a helyi televízió pedig élőben közvetítette a nagy eseményt. A zsűri munkáját Pálinkó Lujza, országosan elismert tánc- és zeneművész irányította, de rajta kívül helyet kapott a grémiumban Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Kiszin Miklós zenetanár-zenész, Szurdi Zsolt, aki szintén zenetanár és rendezvényszervező, valamint jómagam, aki zenetanárként kezdtem a pályafutásom, s évtizedek óta zenekarban játszom.
V. Fekete Sándor szerint óriási közönségsikere volt a versenynek, emellett mind a szakma, mind a közönség is tapasztalhatta, hogy mennyi kiváló magyar lakodalmas zenekar van a tájékunkon és a határon túl is. Az erőfelmérésben egyébiránt a Gera fivérek elnevezésű zenekar bizonyult a legjobbnak, míg a második helyet a délvidéki Martonosi Révész Együttes érdemelte ki, a dobogó harmadik fokára pedig a makói Party zenekar állhatott fel.
- Szépen szerepeltek a vajdasági együttesek - mondja a főszerkesztő-helyettes. - A már említett ezüstérmes együttes mellett az Atlantic együttes is bejutott a döntőbe, ezenkívül az Eridanus zenekar is kiválóan teljesített, bár nem igazi lakodalmas zenét játszott. A fellépésük után rengeteg meghívást kapnak a fiúk, nemcsak lakodalmakba, hanem egyéb rendezvényekre is. Mint halottam, a Martonosi Révész Együttes Lajkó Félix hegedűművésszel ad majd közös koncertet a Délvidéken. Mi is örülünk annak, hogy jelenlétükkel színesítették a magyarországi lakodalmas zenekarok palettáját. Nemkülönben annak, hogy a verseny döntőjén készült CD-ből eddig több mint 3 ezret adtunk el. Ez is azt bizonyítja, hogy igen nagy érdeklődés nyilvánul meg az ilyen zene iránt - mondta a Hét Napnak adott interjúban V. Fekete Sándor főszerkesztő-helyettes.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..