home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Burány Nándor kapta a Híd-díjat
2012.05.09.
LXVII. évf. 19. szám
Burány Nándor kapta a Híd-díjat

A Híd Irodalmi Díj bírálóbizottsága Bányai János, Bordás Győző, Fekete J. József, Harkai Vass Éva és Sinkovits Péter összetételben a 2012. április 26-án és május 3-án megtartott ülésein áttekintette a 2011-ben a Vajdaságban megjelent magyar nyelvű szépirodalmi termést, versköteteket és próza...

A Híd Irodalmi Díj bírálóbizottsága Bányai János, Bordás Győző, Fekete J. József, Harkai Vass Éva és Sinkovits Péter összetételben a 2012. április 26-án és május 3-án megtartott ülésein áttekintette a 2011-ben a Vajdaságban megjelent magyar nyelvű szépirodalmi termést, versköteteket és prózai alkotásokat, és azt a döntést hozta, hogy Burány Nándornak az Articsóka című regényéért ítéli oda a díjat.
Burány Nándor regénye egyrészt a lélektani regény mintáját követi, másrészt azonban a regényhős személyes, részint magánéleti szólamába meggyőzően építi be egy vajdasági család történetét, amelynek közvetlen vagy közvetett kapcsolódási pontjai vannak az elmúlt századok, a világháborúk meg a kilencvenes évek balkáni háborúinak eseményeivel, és ezért joggal tekinthető a vajdasági magyarság regényének - áll a bírálóbizottság jelentésében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..