home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Boros György kapta a Forum-díjat
2012.04.25.
LXVII. évf. 17. szám
Boros György kapta a Forum-díjat

- Fotó: Molnár EdvárdA Forum Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Csernik Attila, Lázár Tibor és Török István elnök) egyhangú döntéssel a 2011. évi Forum Képzőművészeti Díjat Boros György szabadkai képzőművésznek ítélte oda.Boros György pályája az ötvenes években indult. Az azóta is kimeríth...

- Fotó: Molnár Edvárd

A Forum Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Csernik Attila, Lázár Tibor és Török István elnök) egyhangú döntéssel a 2011. évi Forum Képzőművészeti Díjat Boros György szabadkai képzőművésznek ítélte oda.
Boros György pályája az ötvenes években indult. Az azóta is kimeríthetetlen energiával alkotó művész a több évtizedes tevékenysége alatt rendkívül változatos és gazdag anyagot hozott létre. Amellett, hogy a képzőművészeti élet szervezésében megkerülhetetlen szerepet vállalt, amelyért 2007-ben kiérdemelte a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat, alkotótevékenysége is tiszteletet parancsoló.
Sokoldalúságát mint festő, rajzoló, grafikus, formatervező, könyvillusztrátor, plakáttervező fejezi ki, amelyekhez legalább ennyire változatos technikai megoldásokat választ. Alkotásait a közönség számos kiállításon láthatta Vajdaságban és külföldön is. A bírálóbizottság megítélése szerint a 2011. évi Forum-díj méltó megkoronázása Boros György alkotói pályafutásának.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..